Insigna HPA-3

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For deg som har en kombinasjon som ikke gir den lyden du ønsker, har du noen alternativer. Det første er jo selvsagt å bytte hodetelefoner til noe litt mer lettdrevet. Det kan imidlertid fort bli dyrt om du er kresen, men det finnes mye bra for ikke alt for mange hundrelapper.

Alternativt kan du gå til anskaffelse av en hodetelefonforsterker. Utvalget er ikke strålende i Norge, men det finnes mye bra på nett. Se f.eks. headphone.org. Men her kan det fort gå en tusenlapp eller to i jakten på bedre lud, så det er kanskje litt for spesielt interesserte igjen. Om man ønsker mer informasjon om emnet så kan forumet på head-fi.org anbefales.

Insigna HPA-3

Noe som etter tidenes lengste introduksjon endelig leder oss inn på dagens testobjekt. En bitte liten hodetelefonforsterker fra Insigna, som kan sies å prøve å dekke behovet mellom det å ikke ha noe i det hele tatt og de mer seriøse forsterkerne.

Når man tar den ut av esken så ser den fin og blank ut, men oser ikke akkurat kongen på haugen med sine 11 gram og heller minimale størrelse. AAA-batteriet den trenger veier akkurat det samme, men selv med det installert er det ikke store heften. Noe som selvsagt er glimrende for et produkt du er ment å ta med deg overalt.

Med i esken følger en 40 cm lang hann-hann 3,5 mm-kabel, slik at med et batteri så har du alt du trenger for å komme igang. Gitt at avspilleren din faktisk bruker en 3,5 mm-plugg da. Mobiler kan nemlig fort bruke noe annet som f.eks. Mini-USB eller proprietær plugg.

Manualen er primært til forlystelse på lik linje med alle andre utenlandske manualer for billig elektronikk. Den kan dog meddele at forsterkeren automatisk skrur seg på dersom det er koblet noe på hodetelefonutgangen. Da kommer et lite rødt lys på for å vise at det både er strøm og kontakt. Så kort fortalt kobler man forsterkeren til spilleren og hodetelefonene til forsterkeren, og så glemmer man at den er der. Enkelt og greit.

I bruk

Jeg har verken brukt måleutstyr eller andre avanserte metoder i denne testen, kun mobiltelefoner, MP3-spillere, hodetelefoner, øreplugger samt mine og andres ører. Det er derfor en meget subjektiv test.

Første kjøring var på min Nokia N82 med de medfølgende ørepluggene. Lyden ble flere hakk høyere, og for mine subjektive ører faktisk også bedre. Mest sannsynlig var dette dog kun på grunn av økningen i lydstyrke, da det å øke lyden lenge har vært et triks i audiobransjen for å få folk til å tro at det også ble bedre.

Min samboer som har betraktelig bedre gehør og spiller opptil flere instrumenter karakteriserte etter en stunds lytting lyden som ikke nødvendigvis bedre men annerledes. Så den har ihvertfall ikke blitt værre.

Det samme gjentok seg med en Ipod og tilhørende øreplugger. Merkbart høyere lyd, og samme anderledes følelse i lydbildet.

KM Electronics Insigna HPA-3

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen