Damptraktorens tid er forbi - men Nokia kan komme til å hente den resistive skjermen frem fra glemselen.
Damptraktorens tid er forbi - men Nokia kan komme til å hente den resistive skjermen frem fra glemselen.

Insider med overraskende Nokia-nytt

Eldar Murtazin er regnet som en av de største insiderene i mobilbransjen. Han er redaktør for det russiske mobilmagasinet mobile-review.com, og han har tidligere stått bak flere avsløringer.

Les også: Nokia på krigsstien i Russland

Det er ingen overraskelse at mannens Twitter-konto følges med argusøyne fra en samlet teknopresse. I en nylig melding på tjenesten sier Murtazin at Nokia nå har fire telefoner basert på Microsofts operativsystem Windows Phone 7 i testing.

Lavere spesifikasjoner

Av disse skal to være basert på såkalte chassis 1, som blant annet innebærer prosessorer på 1 GHz og kapasitive skjermer. De to andre telefonene baserer seg på chassis 2, som er en lavere kravspesifikasjon enn chassis 1.

Her er det snakk om lavere spesifikasjoner. Nettstedet wmpoweruser.com spekulerer i at disse telefonene vil dele spesifikasjoner med nylig lekkede HTC Ignite som sannsynligvis vil få en prosessor på 800 MHz og resistiv skjerm - altså en skjerm som er trykkfølsom og ikke berøringsfølsom.

Denne teknologien forsvant i stor grad fra mobilmarkedet etter HTCs billigmodell Tattoo. I fjor ble det ikke sluppet en eneste Android-basert telefon, som vi kommer på, basert på teknologien.

Skreddersydd Windows Phone 7

Ellers meldes det at Nokia vil få en skreddersydd utgave av Windows Phone 7 av Microsoft. Nettstedet smarthouse.com.au sier at flere av deres anonyme kilder i Nokia forteller om en spesialutgave med funskjoner som ikke fins i vanlig Windows Phone 7.

Hvilke funksjoner det ender opp med å bli er foreløpig ukjent.

Les også: Nokia får milliarder fra Microsoft

(Kilder: mobil.se, wmpoweruser.com, smarthouse.com.au, )

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen