Inrømmer prissamarbeid om DRAM


Infineon samarbeidet om minneprisene

Infineon er en av fire forskjellige minneprodusenter som har vært under etterforskning fra det amerikanske justisdepartementet for ulovlig prissamarbeid i minnemarkedet. Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg er Infineon nå ute av etterforskningen etter å ha innrømmet å ha samarbeidet med andre produsenter om å sette kunstige priser på minnebrikkene sine.

Selskapet har også vedtatt en historisk høy bot på omtrent 1,2 milliarder kroner, som er en av de største som justisdepartementet i USA noensinne har gitt.

Etterforskningen av prissamarbeidet begynte i 2002 etter at minneprisene uforklarlig gikk kraftig opp på slutten av 2001, og også Samsung, Micron og Hynix har vært under lupen.

Forliket mellom justisdepartementet og Infineon skal derimot innebære mer enn bare en "skyldig"-melding og en kraftig bot. Ifølge Ars technica har Infineon også gått med på å samarbeide med myndighetene i resten av etterforskningen - som kan ha gjort en og annen direktør i de andre selskapene en smule nervøs.

Minnebrikkene og prisene som undersøkelsen gjelder, var derimot kun til OEM-kunder - altså PC-produsenter - som Apple, HP, Dell, Compaq, Gateway, og IBM.

(Kilder: Ars technica, Bloomberg, Infineon)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen