Inntjeningen stuper for HTC
(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Inntjeningen stuper for HTC

– Vi sliter med konkurransen fra Apple og Samsung.

HTCs resultat for fjerde kvartal av 2011 viste for første gang på flere år en nedgang for selskapet. Årets første kvartal er ikke noe bedre for mobilprodusenten fra Taiwan.

Sammenliknet med samme periode i fjor har både omsetning og inntjeningen gått ned i første kvartal av 2012. Omsetningen falt med 35 prosent, mens inntjeningen gikk ned med hele 70 prosent.

HTC-sjef Peter Chou fortalte at de svake resultatene enkelt og greit skyldtes at HTC merker konkurransen fra Samsung og Apple.

Mistet salg til iPhone 4S

HTCs omsetning for de første tre månedene av 2012 landet på 68 milliarder new taiwan dollar, eller 13,2 milliarder kroner. Av dette endte HTC opp med en inntjening på 4,5 milliarder new taiwan dollar – 875 millioner kroner.

HTC gjorde det svært bra i de tre første kvartalene av 2011. Peter Chou nevner imidlertid én hovedgrunn til den nedadgående trenden.

– En av de store utfordringene i fjor var en stor salgsnedgang som vi merket etter å ha fått konkurranse fra iPhone 4S.

Satser på heltetelefoner

Tidligere har HTC også bemerket at antallet ulike modeller har vært for stort, og at de i stedet ønsket å satse på få men rendyrkede modeller – modeller de har valgt å kalle "hero devices".

Les også: HTC fokuserer på toppmodeller

HTC har alt rukket å lansere tre modeller, som alle deler One-navnet; One X, One S og One V. One X og One S er to av telefonene med heftigst spesifikasjoner så langt i år, og vi har blitt svært imponerte av begge to.

Foreløpig har HTC vært spart for heftige nylanseringer fra Samsung. Det er en luksus de neppe bør bli vant til, for nå er det bare åtte dager igjen til Samsung lanserer en oppfølger til Galaxy S II.

Les testen av HTC One X

(Kilde: brighthand.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen