Innrømmer at USB Type-C-kablene er dårlige
(Bilde: OnePlus)

Innrømmer at USB Type-C-kablene er dårlige

Men vil ikke bytte dem ut – bare gi pengene tilbake.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nylig gikk en av Googles ingeniører, Benson Leung, ut og advarte mot billige USB Type-C-kabler som ikke følger spesifikasjonene. Noen av USB-kablene som er i salg kan i verste fall ødelegge telefonen, laderen eller PC-en din, ifølge ingeniøren.

En av kablene det ble advart mot var en USB Type-C-kabel fra mobilprodusenten OnePlus. Da vi skrev om dette for et par uker siden ville ikke OnePlus innrømme overfor Tek.no at det var noe galt med kabelen. Kabelen fungerer fint til lading og dataoverføring mot OnePlus 2 – som den kommer bundlet sammen med, uttalte kommunikasjonssjef Bridget Hickey.

Nå har imidlertid pipen fått en annen lyd.

I et blogginnlegg skriver OnePlus nå at «de har blitt gjort oppmerksom på at deres OnePlus Type-C-kabel og den tilhørende laderen bruker en motstand som ikke er kompatibel med enkelte tredjeparts enheter». Kabelen bruker en motstand på 10 kΩ (kilo-Ohm) i stedet for en på 56 kΩ, som er den som er beskrevet i spesifikasjonene til USB Type-C versjon 1.1.

Denne kabelen fra OnePlus kan skade utstyret ditt, mener Leung.
Denne kabelen fra OnePlus kan skade utstyret ditt. Foto: OnePlus

OnePlus skriver at kabelen og adapteren er helt trygg å bruke med OnePlus 2. Men bruker du kabelen til å lade andre enheter, kan du risikere at enheter som støtter hurtiglading vil forsøke å trekke mer strøm enn det strømkilden er laget for. Dette gjelder hvis strømkilden og den tilkoblede enheten ikke har mekanismer for å automatisk regulere strømmengden. 

Pengene tilbake

Siden kabelen ifølge OnePlus er helt trygg å bruke med produktet det ble levert med, vil de ikke erstatte kabelen med ny. 

Selskapet tilbyr imidlertid å gi pengene tilbake til de kundene som ønsker det. Du kan søke om å få penger tilbake her

Det kan være en god idé. USB-kabler og strømforsyninger brukes gjerne om hverandre, derfor vil du nødig ha kabler liggende som kun fungerer til lading av ett produkt. 

De nye Nexus-mobilene fra LG og Huawei bruker USB Type-C:
Nye Nexus kan bli starten på en massiv laderutskiftning »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen