Innholdsrik mobiljul

Akkurat som både sommer- og høstferien ga en kraftig oppsving på nedlasting av mobilt innhold, er romjulen virkelig tiden for å laste ned innhold til mobilen. Tall fra NetCom viser at vi laster ned mellom 70 og 80 prosent mer innhold i jula enn vi gjør ellers i året.


Til sammenlikning økte nedlastingene med rundt 30 prosent i høstferieuka, men tallene fra NetCom indikerer at stadig flere nordmenn har ekstra innholdsrike mobiltelefoner i jula.

- Romjulen er alltid årets største omsetningsuke på innholdstjenester. En viktig grunn er at det legges titusener av mobiltelefoner under treet hver julaften, og dermed bruker vi romjulen på å personalisere den nye mobilen vår, sier ansvarlig for innholdstjenester i NetCom, Marius Halle til Pressekontoret.

Ã…rstoppen

Det er ikke bare de som får nye mobiltelefoner som laster ned mobilt innhold i desember. Hele adventstiden har innholdstrafikken hos operatøren ligget godt over gjennomsnittet resten av året.

I julehelgen har trafikken ligget mellom 70 og 80 prosent høyere enn en normal dag. Marius Halle i NetCom forteller at lillejulaften var den mest aktive dagen, og mener dette henger sammen med at det er mer vanlig å sende animasjoner fra mobilen.

- Det er tydeligvis mange som laster ned animerte julekort allerede dagen før jul, slik at alt er klart til å sendes ut på julaften, sier han.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen