Innfører gebyr på bredbånd – skylder på klimaendringer
Teknofil

Innfører gebyr på bredbånd – skylder på klimaendringer

NextGenTel har funnet en ny måte å tjene penger på.

Bredbåndsleverandøren NextGenTel leverer i dag bredbånd til knappe 200 000 kunder i hele landet, og har stort sett holdt seg med relativt konkurransedyktige priser

Selskapet har derimot fått kraftig konkurranse fra spesielt kabel-TV-aktørene og strømselskapene, som kan tilby høyere hastigheter.

Ifølge Post- og teletilsynet mistet selskapet 7000 kunder bare i løpet av de første 6 månedene i 2011, og i 2010 mistet de over 28 000 kunder. Også de andre store tilbyderne, som Telenor og Ventelo har mistet mange kunder til andre typer bredbånd.

Vil ha 228 kroner ekstra på grunn av klimaendringer

Nå melder selskapet at de innfører et nytt gebyr for alle sine kunder, et fast gebyr på 19 kroner per måned for såkalt leie av bredbåndsruter, noe alle selskapets kunder må gjøre.

Selskapet begrunner det nye gebyret med klimaendringene.

«De senere årene har vi alle opplevd klimaendringene. Dette har medført stadig flere stormer, både sommer og vinter, som fører til lyn og torden. På grunn av dette ser vi en kraftig økning i kundenes behov for nye rutere», skriver selskapet i en melding til alle sine kunder.

Mener kundene tjener på det

«Vi mener at ordningen med at vi eier ruteren, og således tar ansvaret for at den til enhver tid virker, er den aller beste ordningen for deg som kunde. For å kunne fortsette med denne gode ordningen også i fremtiden, innfører vi fra 1. mars en leiepris på ruteren på 19,- per måned», skriver selskapet.

Dermed kan selskapet skru opp prisen, uten at dette kommer til syne på prisoversikten.

De siste offisielle tallene fra Post- og teletilsynet viser at selskapet har 187 641 kunder med DSL-basert bredbånd. Om hver kunde må betale 228 kroner ekstra i året, vil selskapet med endringen nå øke inntektene sine med over 42 millioner kroner.

De fleste har allerede tilleggsgebyr

Fra før må alle kunder som benytter seg av DSL-baserte produkter betale 79 kroner ekstra i måneden, om de ikke betaler for fasttelefon. Dette er fordi det er Telenor som eier fastnettet, og vil ha betalt om nettet brukes.

NextGenTels billigste bredbåndsabonnement til 299 kroner i måneden, koster nå dermed minimum 318 kroner i måneden – og 397 kroner om du ikke vil ha fasttelefon.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen