Dette skjermbildet viser den originale utgaven av tjenesten, som har kommet i mange ulike varianter.
Dette skjermbildet viser den originale utgaven av tjenesten, som har kommet i mange ulike varianter. (Bilde: Skjermdump/Popcorn Time)

Inndragningen av popcorn-time.no blir stående

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Høyesterett har avvist anken i saken om retten til domenenavnet popcorn-time.no, som har blitt brukt i forbindelse med deling av filmer og TV-serier.

I avgjørelsen i Borgarting lagmannsrett slås det fast at domenenavnet popcorn-time.no skulle inndras til fordel for statskassen. Nå har Høyesterett forkastet anken fra den registrerte innehaveren av bruksretten – Imcasreg8.

Mente avgjørelsen krenket ytringsfriheten

Høyesterett kom til at informasjonen på popcorn-time.no rammes av straffebestemmelsen mot medvirkning til krenkelse av opphavsrett. Retten støtter ikke innvendingen om at en inndragning vil være en krenkelse av ytringsfriheten.

Popcorn-time.no er et nettsted som inneholdt lenker til andre nettsteder hvor programmet Popcorn Time kunne lastes ned, samt nedlastingsinstruksjoner og annen informasjon.

Hevdet programmet var lovlig

Imcasreg8 hevdet at Popcorn Time-programmet i seg selv er lovlig og har mange nyttige formål, og at popcorn-time.no uansett ikke inneholdt noen direktelenke til nedlasting av selve programmet. 

– Derimot har det informasjon om teknologien samt lenker til andre nettsider, som igjen lenker til datamaskinprogrammene. Denne tilknytningen er fjern og avledet, argumenterte Imcasreg8s advokat John Christian Elden ifølge Høyesteretts sammendrag av saken. 

Popcorn Time og varianter av det brukes i stort omfang til fildeling av filmer og TV-serier som ulovlig er lagt ut på internett, noe som påfører rettighetshaverne betydelige tap, heter det i et sammendraget. 

Høyesteretts avgjørelse om å forkaste anken var enstemmig. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen