Innbyggerne overvåker politiet

Innbyggerne overvåker politiet

Det hele startet da et TV-team i fjor filmet at politiet sparket og slo en mistenkt i byen St. Louis etter en biljakt. Opptakene gikk ut på både lokalt og nasjonalt TV, og en voldsom debatt kom i gang.

Nå har den amerikanske menneskerettighetsorganisasjonen American Civil Liberties Union (ACLU) startet et program der innbyggerne får overvåke politiet.

Grundig opplæring

Organisasjonen har nå ifølge Rolla Daily News delt ut kameraer og gitt opplæring til beboere i ti boligområder i nordlige deler av byen St. Louis. Området er kjent for sin høye kriminialitet.

Beboerne vil også kunne ta del i workshops der de får opplæring i rettighetene sine og hvordan de bør forholde seg hvis politiet kontakter dem.

- Nå skal det ikke lenger være ditt ord mot politiets. Dette er ikke en reaksjon på en enkelthendelse, men på år med klager, sier Brenda Jones, lederen av ACLU i Missouri til Rolla Daily News.

Hvis dette pilotprosjektet er vellykket, ønsker organisasjonen å få i stand lignende prosjekter i andre utsatte områder.

Politiet mener lite
Politiet i St. Louis har vært ganske tause om hva de mener om saken, og ønsker ikke å uttale seg i detalj om det nye programmet.

- Vi verken føler eller mener noe spesielt om programmet, men håper at det vil skape positiv kontakt mellom politiet og lokalsamfunnet, sier politiets talsmann Richard Wilkes.

ACLU skal ha jobbet tett med politiet i St. Louis for å forsikre seg om at politiet er kjent med programmets detaljer.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen