Ingeniørstudentene drømmer om oljen
(Bilde: Øyvind Hagen - Statoil)

Ingeniørstudentene drømmer om oljen

Vi må langt ned på drømmelisten før de rene IT-selskapene kommer frem.

Statoil kom på en overbevisende førsteplass da 5000 ingienørstudenter oppga hvilke arbeidsgivere de anså som mest attraktive, og hva som påvirker valget av arbeidsgiver. Dette viser en undersøkelse i regi av Evidente og Studenttorget.

Statoil og Aker Solution, som kom på andreplassen, hadde høyest gjennomsnittscore hos studentene. De skilte seg også ut ved at deltagerne hadde langt bedre kjennskap til merkenavnet enn til de andre potensielle arbeidsgiverne.

De rene IT-bedriftene glimrer med sitt fravær. Først på plass 77 finner vi Oracle, og Microsoft ligger helt nede på 97. plass. Det kan bety at de tradisjonelle industribedriftene er flinkere til å profilere seg mot studentene, men kan også indikere at IT-ingeniørene i større grad orientererer seg mot praktiske anvendelser av faget.

Statoil selv er meget fornøyd med resultatet av undersøkelsen, i følge Studenttorget:

- Det er gledelig at flere undersøkelser bekrefter det samme. Det er viktig for Statoil å ha en sterk posisjon, og vi investerer mye tid med studentene. Det er konkurranse om arbeidskraften, og vi er avhengige av kompetanse for å levere på våre ambisiøse mål. Vi er derfor ydmyke og stolte over å ha denne posisjonen, og kommer til å jobbe hardt for å beholde den, sier Statoils direktør for rekruttering og profilering, Tone Rognstad.

Hele undersøkelsen ligger hos Studenttorget.no.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen