Ingen Z1010 til Norge


Z1010 da vi prøvde videotelefoni på CeBIT

Mens Nokia har valgt å selge sine 3G-telefoner i Norge til tross mangelen av et 3G-nett å bruke dem i, ser det nå ut til at Sony Ericsson gjør nøyaktig det motsatte med sin nye 3G-modell Z1010. Dette fikk vi bekreftet da vi ringte Sony Ericssons produktsjef for Skandinavia, Per Alksten.

Z1010 er Sony Ericssons første 3G-telefon og ble vist frem for første gang under 3GSM i Cannes i fjor. Modellen har siden den gang vært omdiskutert og forventningene har vært høye til den teknologispekkede svensken.

Her til lands må desverre forventningsfulle kunder smøre seg med tålmodighet. Da vi snakket med Per Alksten, sa han at modellen i første omgang vil bli solgt i land med 3G-operatører som for eksempel Sverige. Dette betyr altså at vi ikke vil få se Z1010 her til lands før en av teleoperatørene åpner sitt 3G-nett.

For å få en dato på når det eventuelt måtte skje ringte vi Telenor. De svarte at de vil holde seg avventende fremover men at nettet forhåpentligvis vil bli startet opp en gang i andre halvår av året. Hos NetCom har man på den annen side sagt at man ikke vil starte opp 3G-nettet sitt først i første kvartal av 2005.

Er du på utkikk etter en skikkelig 3G-telefon nå må du altså krysse grensen for å få deg et eksemplar av Z1010. Eller nøye deg med de tannløse alternativene fra Nokia, 7600 og 6650, som hverken støtter minnekort eller videotelefoni.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen