Ingen x86-prosessor fra Nvidia

Kanskje ikke så veldig overraskende, men allikevel nødvendig for å avslå en del rykter, har Nvidia benektet at de planlegger å gjøre inntreden i x86-prosessormarkedet.

Etter at AMD kjøpte opp ATI ble det lenge spekulert i hvorvidt Nvidia ville starte et nærmere samarbeid med Intel og skape to store fronter i CPU- og GPU-markedet. Dette har ikke skjedd.

Ifølge selskapets Chris Malachowsky tror han at Nvidia har overlevd sine 35 konkurrenter nettopp fordi de ikke har blandet seg borti andre typer virksomhet, men vært fullstendig fokusert på grafikkprosessorer.

Malachowsky stadfestet også at det neppe ville være lurt å gå i konkurranse med Intel, som har investert mange milliarder dollar i nettopp prosessorutvikling gjennom nærmere 30 år.

For kort tid siden avviste også Nvidia at de jobbet med en sammensmelting av CPU og GPU, men i stedet tok avstand fra hele denne strategien – ref. AMD Fusion og Intel Larrabee. Mer om dette kan du lese her: Nvidia hardt ut mot AMD og Intel

Nvidia skiller seg nå både fra AMD og Intel på grafikkbiten ettersom man fokuserer ene og alene på grafikkprodukter og ikke løsninger som gjerne inkluderer både prosessorer og brikkesett.

Høyst sannsynligvis har Nvidia gjort riktig valg.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen