Ingen Windows 64-bit før høsten

Det er mye som tyder på at Microsoft er i ferd med å bli "Utsettsoft", noe ikke minst AMD begynner å merke. Der i gården venter de fortsatt på at Microsoft skal lansere 64-bit-versjonen av Windows for at salget av AMD64-CPU-ene deres skal ta av.

Tidligere har datoen for lanseringen av "Windows 64" vært svært så flytende, og mange hadde tatt viespresidenten i AMD på ordet da han sa at operativsystemet skulle være klart ved årsskiftet 2003/2004. Slik det ble, har operatisystemet nå bare såvidt kommet ut til offentlig testing.

Onde tunger vil kanskje legge skylden på Wintel-alliansen som nesten er like gammel som PC-en selv, ettersom Intel nylig lanserte sine egne planer for 64-bits-prosessorer. Kanskje Microsoft vil vente til Intel er klare?

Ellers er det ventet at fokus på WinHEC-konferansen, som begynner i dag, vil være på såkalte mediasenter-PC-er, og blant andre HP vil vise frem "fremtidens" datamaskiner. Disse vil være i stuen og fungere som underholdningsmaskiner, og ikke på kontoret.

I tillegg ventes det en alfa-utgave av Windows Longhorn, som også er et svært bevegelig mål og ventes på markedet mot slutten av 2005. Spørsmålet er dermed kanskje hva som kommer først: Windows Longhorn eller Windows 64-bit?

(Kilder: The Inquirer, eWeek, ZDNet News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen