Ingen vil ha den siste 3G-lisensen

Alternativ tekst manglerI august i år offentliggjorde Samferdselsdepartementet at de ville auksjonere bort en fjerde 3G-lisens i Norge. Etter kort tid meldte fire selskaper sin interesse: Hello, Teletopia, Network Norway (som også sitter på den tredje GSM-lisensen) , samt en anonym aktør. Det så dermed ut som om vi skulle få en ny 3G-tilbyder her til lands.

Klokken ti i dag ble imidlertid auksjonen avsluttet, uten et eneste bud. Dermed ser det ut til at Netcom og Telenor fortsatt vil være de to eneste operatørene med eget 3G-nett – ihvertfall frem til 19. september 2009, som er fristen operatøren 3 har til å få på plass UMTS-nettet sitt.

Helt frem til auksjonen så det ut til at det kun var én av de fire mulige kjøperne som hadde mistet interessen. Hello meldte nemlig pass i forrige uke, fordi de mente teknologien var utdatert.

Vurderer alternativene
Konsernsjef i Network Norway, Ingvild Myhre, forteller at ledelsen i selskapet har gjort en nøye vurdering på om de skulle legge inn bud i dag.

– Vi gjorde til slutt en beslutning om å ikke legge inn bud, selv om det er en selvfølge for oss å tilby 3G-tjenester. Vi vurderer fortløpende hvilke alternativer vi har, og et av disse er å kjøpe kapasitet fra en av de nåværende 3G-operatørene, sier Myhre til Amobil.

En av årsakene er at Norge ikke akkurat oversvømmes av 3G-tjenester.

– Alle vet at 3G har en utfordring på tjenestesiden, og at det ikke har slått helt til på inntektsfronten her i Norge, sier Myhre.

Hun avviser likevel ikke at Network Norway vil legge inn bud dersom det kommer en ny auksjon.

– Vi er forholdsvis nye på operatørfronten, og har ikke engang lansert nettet vårt enda, så vi vil fortløpende vurdere om vi vil legge inn bud ved en ny auksjon. Vi vurderer som sagt alle alternativer, og det er en selvfølge å kunne tilby 3G-tjenester, sier Myhre.

Amobil lyktes ikke med å få kontakt med Teletopia for å finne ut hva som er grunnen til at selskapet ikke lenger er interessert i 3G-lisensen.

Kan bli ny auksjon
Informasjonsrådgiver i Samferdselsdepartementet, Guro Steine, utelukker ikke at det med tiden kan bli en ny auksjon.

– Det er markedet som bestemmer, og vi tar til etteretning at markedet ikke var klart for tildeling av en ny lisens i dag. Hvis noen melder interesse for den siste lisensen så vil vi gjennomføre en ny auksjon, sier Steine til Amobil.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen