Ingen vet når Android Market åpnes

Har du kjøpt deg en Android-telefon har du kun tilgang på gratisprogrammer i Android Market, og det har begynt å irritere de norske kundene. Hittil er det kun i større land som USA, Australia, Tyskland og Frankrike det er mulig å kjøpe apps til Android. Norske iPhone-kunder kan på den annen side kjøpe det de måtte ønske av programmer og spill i Apple App Store.

Det finnes over 50 000 apps i Android Market, men de fleste som er verdt å ha koster en liten slant penger. Betalingsviljen er definitivt til stede, skal vi tro de sinte kommentarene på Android Markets forum, så at Google ikke har åpnet for kjøp av apps virker uforståelig.

Syvende far i huset
Å får et svar på når Android Market åpnes i Norges er vanskeligere enn man kanskje skulle tro. Norske Android-brukere har siden oktober i fjor prøvd forgjeves å få noen fra Google til å svare dem i Android Market-forumet.

Vi prøvde selv å kontakte Googles norske PR-byrå, som henviste videre til Andreas Svenungsson, Googles presseansvarlig i Norden. Han fortalte kort at han ikke hadde fått informasjon om når Android Market ble åpnet i Norge.

Vi sendte deretter et par mailer til Googles pressekontor, men har ennå ikke fått svar. Deretter fant vi en gammel pressemelding fra Google om lanseringen av Android OS, og kontaktet pressetalsperson Erin Fors. Hun sendte oss videre til en Anthony House i Google, som i sin tur mente at det var best hvis den nordiske PR-sjefen Andreas Svenungsson svarte på spørsmålet. Tilbake til start.

Operatørenes skyld?
Ryktene som svirrer på Androids eget forum skal ha det til at Google ikke har kommet til enighet med operatørene om en betalingsløsning. Det virket kanskje litt søkt, men vi spurte likevel informasjonssjef Anders Krokan i Telenor om han kunne kommentere påstanden;

- Telenor ønsker selvfølgelig at det skal være mulig å kjøpe App-er i Android Market, og har uttrykt ønske om dette overfor de hos Google som jobber med denne tematikken. Vi har forsikringer om at dette etter hvert kommer til Norden, men at vi må være litt tålmodige her, sier Krokan til Mobilen.no.

Vi må altså smøre oss med enda mer tålmodighet før Android Market åpner for salg av betalingsapplikasjoner. I mellomtiden kan du lese testen av verdens minste Android-mobil, Sony Ericsson X10 Mini.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen