Living sendte SMS-reklame uten samtykke

Forbrukerombudet har de siste ukene fått mange henvendelser fra forbrukere som har mottatt uønskede reklame-SMS'er fra Living. Tirsdag forrige uke sendte møbelkjeden ut enda en SMS.

Følgende melding gikk ut:

“24 mars inviterer vi alle venner og tidligere kunder til en Happy Day hos LIVING. Kjøp denne dagen og få et gavekort på 25 % av verdien du handler for! Velkommen! Ønsker du ikke reklame fra oss, send sms ?stopp living? Til 2007, eller gå inn på www.living.no/sms”

Forbrukerombudet har bedt Living stanse sms-markedsføringen umiddelbart. Living har gitt tilbakemelding om at de stanser utsendelsen av ytterligere SMS-reklame før de har undersøkt saken nærmere.

Forbrukerombudet har tidligere bedt Living om å dokumentere at de to reklame-SMS'ene er blitt sendt ut til personer som har samtykket til å motta reklame eller som Living har et eksisterende kundeforhold til og som har fått beskjed om at telefonnummeret deres vil kunne brukes ved utsending av markedsføring.

Kan ikke selskapet dokumentere dette, har de handlet i strid med markedsføringsloven § 15.

Les Forbrukerombudets siste brev til Living her.

- Dersom Living ikke har hatt lovlig grunnlag for utsendelsene, kan de bli ilagt overtredelsesgebyr, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen