Ingen Tejas før 2. kvartal 2005

Intel venter nå med introduksjonen av "Tejas"-prosessoren ("Pentium 5") til 2. kvartal 2005, antakelig for å utnytte potensialet i "Prescott" til det ytterste. Det ville uansett være unaturlig dersom Intel skulle bryte med bransjens sedvane - som er å vente med nye prosessorer til de "gamle" møter veggen. Derfor er det vanskelig å se utsettelsen av "Tejas" som noe annet enn et direkte resultat av forsinkelsene til "Prescott".

Intels "Tejas" skal ta over når "Prescott" møter taket på omtrent 4 til 4,5 GHz mot midten av 2005, og bringe Intel videre til frekvenser på 5 GHz og oppover. Planen er ifølge X-bit labs å lansere en "Prescott"-variant på 4,2 GHz i begynnelsen av 2005, og la "Tejas" ta over etter det.

"Tejas" vil også ta Intels prosessteknologi til neste skritt, nemlig 65 nanometer. Prosessoren vil benytte seg av busshastigheter på opp til 1066 "MHz", forbedret Hyper-Threading (som kanskje innebærer to fysisk separate prosessorkjerner) og større hurtigbuffer.

Men mye kan tyde på at "Prescott" vil nå høyere frekvenser tidligere enn dette. Markedssituasjonen kan tvinge Intel til å øke frekvensene raskere enn de selv ønsker, spesielt med tanke på AMDs veikart - som vil plassere en AMD64-prosessor med PR-rating på minst 4000+ i hendene på entusiaster allerede i 4. kvartal i år.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen