Ingen russefeiring uten disse
Teknofil

Ingen russefeiring uten disse

Årets russefeiring hadde avspark i natt, og det er duket for en måned med litt bråk og store medieoppslag. Russen på sin side kommer til å legge igjen millioner av kroner hos arrangører og effektleverandører. Men om det er noen kroner igjen har vi her noen dingser en russ kan ha god nytte av.

Festmobil gjør seg
Russ i dag kan neppe leve uten mobiltelefoner. Å holde kontakten med venner og ikke minst legge til nye er trolig en viktig del av feiringen, men enda viktigere er kanskje muligheten til å ringe hjem til mamma og pappa og bestille kjøring når festen er over eller den dagen resten av russebussen glemmer deg igjen på en øde rasteplass. Derimot er det unektelig en stor fare for at den nye fancy mobilen din forsvinner på veien, det er ikke lett å holde styr på alt mulig i russetiden. En festmobil vil da være nyttig. Dette er da en mobil du neppe vil sørge stort om forsvinner. En slik type mobil kan for eksempel være Samsung L700 som koster rundt tusenlappen i norske butikker. Eventuelt kan du gå for den enda billigere Nokia 2760 som ligger på rundt 500 kroner.


Et annet tips er kanskje Samsung M110, mobilen som kommer med egen karabinkrok og som tåler både vann og røff behandling. Denne mobilen koster rundt 900 kroner uten abonnement.

Ingen fest uten musikk
Det blir dårlig med fest uten musikk til og disse mobilene gjør seg dessverre heller dårlig som musikkmobil. En liten MP3-spiller gjør da susen. Om du ønsker en MP3-spiller hele russebussen vil få glede av vil både Ipod Touch, med en pris på rundt 3000 kroner med 32GB minne, Samsung P2, som kommer på rundt 1400 for 8GB eller Cowon iAudio D2, en liten trykkfølsom spiller med en pris på rundt 1.200 kroner, gjøre nytten. Eventuelt kan du gå for mindre spillere som Ipod Nano eller Creative Zen.


Med musikken må du også ha et par gode høytalere. Fest i parken blir aldri det samme uten. Om du har Samsungs P2-spiller med bluetooth vil høytalersystemet Supertooth Disco kunne være kjekt å ha. Via bluetooth-løsningen kan du også koble andre mobiltelefoner til denne. Eventuelt den bærbare høytaleren Creative Playdock i500 som ble vår testvinner i fjor.

Her kan du lese hele testen av bærbar lyd.

Skaff deg et kamera
Ingen russetid er komplett uten at det tas bilder. Det er nemlig ikke like enkelt å huske denne tiden uten bevis i form av fotografier. Samtidig vil du fort bli skuffet om det nyinnkjøpte kameraet går i tusen knas eller får uheldige "vannskader" når festen tar av. Olympus Mju 1030sw er langt fra det billigste kameraet på markedet, men til gjengjeld tåler det fall på tre meter og er vanntett ned til ti meters dybde. Eventuelt kan du ta en titt på både Fujifilm og Panasonics vanntette løsninger.


Om du skal ta levende bilder trenger derimot ikke utgiften bli for stor. Lommevideokameraet Creative Vado HD koster lite og er lett å bruke. Med dette vil du kjapt kunne bli den raskeste til å ta video fra russetiden. Om filmen blir bra er en helt annen sak.

Her kan du lese stortest av andre HD-videokameraer på markedet.

Kjør med måte
Russ og kjøretøy er et velkjent faremoment på norske veier i stort sett hele mai. Selv om bilen såvidt gikk gjennom EU-kontrollen betyr ikke det at sjåføren ville taklet en lignende kontroll. Med en GPS på plass vil du kunne være litt tryggere på å finne frem til både Tryvann og Kongeparken. I vår nylige stortest var det Garmin Nüvi 765 som kom ut som testvinner. Men på markedet fins det modeller i alle prisklasser, bare pass på å ha oppdaterte kart.


Her kan du lese hele stortesten av GPS for bil.

Om lommeboka er for tynn for en slik utgift vil en enkel fotoboksvarsler uansett komme godt med. Din Side Motor har utført en stortest av slike løsninger som nok vil være interessant for flere enn bare russen. Bare husk at varsling i seg selv ikke tilsier at du trenger kjøre fortere enn det tallet som står på skiltet. Husk også at øl og bil ikke er en god blanding. Det kan rett og slett koste deg mye. Et alkometer er nok nyttig for mange i måneden som kommer. Men det beste er at den som kjører ikke rører alkohol i det hele tatt.

Et par småartikler på tampen
Mye av gleden ved russetiden ligger i dette magiske papiret kalt "russekort", spesielt for de som har mange år igjen før de selv kan kle seg i rød, blå eller svart kjeledress. Det kan fort bli mye surr i kortene og for å holde oversikten gjør kanskje en kortholder nytten. Hvorfor ikke da slå til å anskaffe en formet som bacon? Kanskje dette samtidig vil stilne sultfølelsen en smule når russetiden nærmer seg slutten og det er lenge siden du fikk en smak av hjemmelagd middag.


Samtidig må en huske at etter russtiden fortsetter livet. For å få deg kjapt inn i hverdagen har en sågar lagt eksamener til nettopp da. Og det er svært uheldig om du skulle måtte ta hele videregående om igjen på grunn av en forsovelse. En vekkerklokke er da på sin plass, og du finner neppe noe som vil være bedre enn en vekkerklokke som imiterer telefonen din.

Det er få ting som får en 18-åring kjappere opp av senga om morgenen enn et anrop fra ukjent person etter russetiden.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen