Ingen PAT i i915-brikkesettet

Da Intel lanserte sitt i875P-brikkesett på vårparten i fjor, ble det kjent at dette brikkesettet inneholdt optimaliseringer som skulle sørge for noen prosent bedre ytelse enn "lillebror" i865. Disse optimaliseringene går under navnet PAT (Performance Acceleration Technology) og sørger kort forklart for bedre minneytelse. Kort tid etter at i865-serien ble lansert, ble det derimot klart at også i865-serien kunne dra nytte av PAT. Imidlertid nektet Intel å la hovedkortprodusentene benytte PAT-navnet i forbindelse med i865-baserte løsninger, men dette hindret likevel ikke produsentene å implementere PAT under andre navn.

Dermed kunne de rimeligere i865-baserte hovedkortene oppnå samme ytelse som hovedkort basert på storebror i875P. Nå har en talsmann for Intel gått ut og sagt at dette ikke vil gjenta seg for i915- og i925-brikkesettene. Intel skal ha tatt de nødvendige forhåndsregler for å unngå at dette skjer igjen. Dermed tyder det på at de som vil ha best mulig ytelse på Intel-plattformen, pent må punge ut for et i925-basert hovedkort.

De som enda ikke har fått med seg hvilke brikkesett Intel snart slipper på markedet, kan ta en titt på denne artikkelen. Brikkesettene lanseres etter planen i slutten av mars måned.

(Kilder: VR-Zone, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen