Ingen panikk i Siemens Norge

Informasjonssjef i Siemens Norge, Stein Bjørnbekk, sier det ikke er kommet noen informasjon fra den internasjonale ledelsen om at større endringer er på gang. –Regnskapstallene viser at vi taper penger på mobiltelefoner. Når vi taper penger på ett område er det naturlig at vi gjør noe med det, sier Bjørnbekk. I slike situasjoner har Siemens en standardformel: Fiks, selg eller legg ned, sier Bjørnbekk.

Konsernet med overskudd
Men noen nedleggelse av hele mobiltelefonproduksjonen har han ikke tro på. – Det nærmer seg generalforsamling, og da er det naturlig at det spekuleres rundt hva som skal gjøres med en avdeling som taper penger, sier Bjørnbekk. Samtidig legger han til at Siemens som konsern aldri har hatt bedre resultater enn nå.

Selv om Siemens har tapt penger på mobiltelefoni, så betyr det ikke nødvendig vis en nedleggelse. Men et tap på 140 millioner Euro i siste kvartal i fjor må få konsekvenser. – Vi har i lang tid vært åpen for å innlede et samarbeid på mobilfronten, sier Bjørnbekk.

Så langt har brura åpenbart ikke vært attraktiv nok til at noen har ønsket å fri.

Samarbeid
Siemens har imidlertid samarbeidet med andre på en del enkeltprosjekter. Det siste er utviklingen av den nye iPod-inspirerte megapikseltelefonen SF 65. Denne telefonen er utviklet av et fransk selskap, og vil i en litt modifisert utgave bli solgt også under et annet merkenavn.

Tidligere har Siemens jobbet tett med Motorola om utvikling av UMTS-telefoner. Samarbeidet var så tett at det ble spekulert i en full sammenslåing. Siemens har i USA også satt sitt merke på HTC-telefoner med Windows Mobile operativsystem, kjent i Norge som Qtek 2020 og 9090.

Det er ikke mange år siden Siemens gikk fra å være en liten aktør i mobilmarkedet til å bli en av de dominerende produsentene. Underveis slukte de mobildivisjonen til Bosh.

Ikke eneste
Det er heller ikke lenge siden Ericsson var i den samme situasjonen som Siemens kan se ut til å havne i nå. Historien endte med et nytt selskap eid av Sony og Ericsson, et selskap som etter en trang fødsel nå opplever en eventyrlig suksess.

Om vi også i fremtiden vil få nye mobiltelefonber fra Siemens avgjøres på generalforsamlingen 27. januar.

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen