Ingen operatørkrise ennå

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det var dystre forventninger til fjorårets siste kvartal. Dette var det første kvartalet med full krise i verdensøkonomien. Men operatørene ser ikke ut til å ha like store problemer som andre. Både Netcom og Telenor er fornøyde med resultatene for siste kvartalet i 2008. 

Vi ringer mer

Ifølge Inside Telecom har det bare vært klar nedgang i bare to av elleve markeder for Telenors del. Norge og Sverige var blant de landene der vi faktisk ringte mer i fjorårets krisekvartal enn året før i samme periode. I Danmark var det en marginal reduksjon. Likevel har inntjening per kunde gått ned i de fleste markeder. 

På grunn av mindre inntekter per kunde, er det viktig å få inn nye kunder. Telenor skriver i en pressemelding at de på verdensbasis har fått 5,5 millioner nye kunder i løpet av fjerde kvartalet 2008. 

Netcom gikk til innsparing

Netcom og Chess, under Teliasoneras ledelse, har skjært dypt med sparekniven. Blant annet har selskapene brukt 90 millioner kroner mindre på markedsføring og subsidieringer i 2008 i forhold til 2007.

Lavprisselskapene skal også ha gjort seg bemerket gjennom hele året, og Tele2 har fått 19 000 nye kunder. Netcom har derimot tapt kunder i 2008. 

(Kilder: Inside Telecom, Telenor)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen