Ingen OLED fra Sony i år


Sonys 20-tommer består egentlig av fire mindre skjermer
(Bilde: Optics.org)

Samsung er nemlig slettes ikke alene med å ha planer om OLED-skjermer for desktoppen. Faktisk var det Sony som var først ute i januar 2003 med å vise frem en 20-tommers OLED-skjerm som var tiltenkt "high end"-markedet. På grunn av uspesifiserte problemer, ser dette nå ut til å la vente på seg.

ST-LCD ble satt opp i begynnelsen av fjoråret som et samarbeide med Toyota Industries for å tekkes OLED-markedet, og planen var å begynne med storveis produksjon av paneler i løpet av året. I følge Sony skulle selskapets fabrikker allerede ha spyttet ut 300 000 to-tommers paneler i måneden, men i følge nettstedet Digitimes, er det fortsatt et stykke å gå før de tekniske egenskapene på panelene deres holder mål.

OLED-skjermer anses å ha alle fordelene til CRT-skjermer uten å ha noen av LCD-panelenes ulemper, samtidig som OLED-skjermer ikke trenger bakbelysning og dermed blir betraktelig smalere enn LCD-skjermer. Derimot har de fortsatt noe lavere levetid enn LCD-panelene, og mange sliter fortsatt med å finne produksjonsprosesser som passer. Les mer om OLED-teknologien her

(Kilder: Digitimes, Optics.org)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen