Ingen nød hos Opera

Alternativ tekst mangler

Etter å ha lagt frem svært skuffende kvartalsresultater falt Opera Software denne uken med 31,86 prosentpoeng på børsen.

Kommunikasjondirektør Tor Odland i Opera legger ikke skjul på at Nokia har mye med saken å gjøre. Den finske produsenten har nemlig i stadig større grad tatt i bruk sin egen nettleser istedenfor Opera Mobile, som de sverget til tidligere. Odland har imidlertid ikke et vondt ord å si om Nokia.

– Det er slik bransjen er. For å være helt ærlig kom det ikke som noen overraskelse at Nokia gikk for sin egen løsning. Vi har jo hele tiden vært klar over at produsenten har jobbet med å utvikle sin egen nettleser, forteller Odland til Amobil.

– Opera er ikke i trøbbel
Odland understreker at Opera fortsatt vil ha et samarbeid med Nokia, selv om Opera Mobile ikke lenger er hovednettleseren i Series 60-telefonene.

– Det er også viktig å få med at vi ikke er avhengige av Nokia. Vi har mange ben å stå på. Blant annet har vi samarbeid med store operatører som T-Mobile og japanske KDDI, som begge leverer mobiltelefoner fra mange store produsenter. Samarbeidet vårt med Sony Ericsson og flere andre produsenter er også viktig. At vi har hatt en knekk betyr på ingen måte at Opera er i trøbbel, sier Odland.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen