Ingen N91 denne uken

For nesten ett år siden viste Nokia frem sin 3G- og musikkmobil N91. I følge Nokia skulle telefonen komme i salg i løpet av siste halvdel av 2005. Slik ble det ikke.

I september måtte selskapet nemlig krype til korset og melde om at N91 ville bli forsinket. Så forsinket ville telefonen bli, at den ikke ville komme i salg før første kvartal av 2006. Nå er årets første kvartal historie, og enda har vi ikke sett snurten av musikktelefonen.

I dag ga Nokia igjen lyd fra seg når det gjelder N91. I følge Reuters er det problemer med programvaren som har forsinket både denne modellen, og flere andre telefoner i N-serien. Nyhetsbyrået hevder at finnene er klare for å starte salget av N91 allerede denne uken.

Nokia N91Det ser imidlertid ut til å være feil. Amobil har vært i kontakt med Nokias PR-byrå, Burson Marsteller, som kan fortelle at de første leveransene av telefonen ikke kommer til Norge før i midten av april.

Det kan ta enda lenger tid før telefonen kommer til Norge. Vi har snakket med flere norske Nokia-distributører, og ingen av disse forventet å få N91 på lager i nærmeste fremtid. Inntil videre er det derfor høyst usikkert når N91 vil lande i Norge.

Musikkspiller eller mobiltelefon?
N91 er et medlem i Nokias N-serie, som alle er avanserte telefoner med Symbian Series 60 som operativsystem. Denne telefonen er N-seriens musikalske alibi, med egne taster til musikkstyring.

N-seriens musikktelefon vil kjennes bedre i lommen enn mange andre av dagens telefoner. N91 er nemlig nokså stor, med mål på 11,3 x 5,5 x 2,2 centimeter. Vekten er på lubne 160 gram. Men så er den da mer enn bare en mobiltelefon, i hvert fall i følge Nokia selv.

Nokia vil nemlig gjerne at du skal bruke N91 både som musikkspiller og mobiltelefon. Telefonen har derfor støtte for et lass med musikkformater. Vi nevner i fleng: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, Real V8, WAV, WMA, M4A, AWB, SP-Midi, AMR, WB-AMR, Nokia Ring Tones, AMR-NB og AWB.

Plass til tusen sanger
For at du skal få plass til alle sangene dine, har N91 også romslig med plass under panseret. Hele 4 GB med musikk har du plass til, noe som tilsvarer omtrent tusen normale mp3-sanger. Wi-Fi gir rask, trådløs overføring av musikk fra PC-en.

Hos N91 finner du også en equalizer som lar deg justere de forskjellige nivåene i musikken ettersom du selv ønsker. For å gjøre musikkopplevelsen enda mer personlig, har Nokia utstyrt N91 med en vanlig 3,5 millimeter inngang til øreplugger, slik at du kan bruke dine egne favoritthodetelefoner. En innebygget forsterker skal også gi bedre lyd.

Som om ikke det var nok, har N91 støtte for musikkløsningen Loudeye, som lar deg høre på og laste ned musikk rett fra internett til mobiltelefonen. For å kunne bruke Loudeyes løsninger, må operatøren din ha støtte for teknologien. Per i dag er det ingen norske operatører som har støtte for teknologier som Loudeye.

2 megapiksler
N91 er naturligvis ikke bare en musikkspiller. Telefonens skjerm har en oppløsning på 176 x 208 punkter, og kan vise 262 000 farger. Kameraet finner du på baksiden av telefonen. Med høyeste bildeoppløsning kan du ta bilder i en oppløsning på 2 megapiksler.

N91 har som kjent støtte for 3G, som gjør at du blant annet kan surfe kjapt på nett og høre på musikk i sanntid. Med kun ett kamera, kan du imidlertid ikke gjennomføre videosamtaler med N91. Telefonen har for øvrig også støtte for blåtann, slik at du kan overføre sanger og andre filer trådløst til PC eller andre blåtannenheter.

Vil du vite mer om Nokia N91?

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen