Ingen musikksuksess for Telenor

Telenors musikkbutikk har kanskje mye musikk, men selger ikke like mye som danskene.

Telenors musikkbutikk har kanskje mye musikk,
men selger ikke like mye som danskene.

Danskene elsker tilsynelatende å handle musikk med mobilen. Den danske mobiloperatøren TDC tilbyr en egen musikkbutikk til mobilen, som fungerer på omtrent samme måte som Telenors løsning her hjemme.

Ifølge Mobilsiden.dk og Børsens Nyhetstjeneste i Danmark utgjør TDCs musikksalg hele 10 prosent av operatørens samlede omsetning.

Ut ifra tallene til Børsens Nyhetstjeneste og TDCs resultater for 2006, vil dette bety en omsetning på 80 millioner norske kroner bare i musikk.

Klaus Sørland, ansvarlig for musikktjenesten i Telenor, har store problemer med å tro disse tallene.

- Vi er absolutt ikke i nærheten av slike tall, og til tross for at tallene kommer fra en pålitelig kilde, har jeg store problemer med å tro de, sier Klaus Sørland, ansvarlig for musikktjenesten i Telenor.

TDC selv vil ikke uttale seg om verken omsetningen eller nedlastningstall, skriver Mobilsiden.dk.

Slår Telenor ned i støvlene
Telenors musikkbutikk har hatt en total omsetning på 1,5 millioner fra oppstart i april og til slutten av året.

Til sammenligning hadde Telenor en total omsetning på nesten 9,8 milliarder kroner i 2005, mens resultatene for fjoråret ikke er gjort offentlige ennå.

- I fjor solgte vi litt over en million låter, noe som ville betydd åtte millioner i inntekt dersom vi hadde tatt samme pris som den nettbaserte musikkbutikken iTunes. Men på grunn av en langvarig gratiskampanje, og låtpriser på fem kroner, har vi en mye lavere omsetning enn som så, forklarer Sørland.

Det totale norske markedet for musikk har en total omsetning på 1,2 milliarder, noe som er 8000 ganger mer. Til sammenligning sitter TDC på minst 50 prosent av markedet for digital musikk i Danmark, skal vi tro Mobilsiden.dk.

Mange laster ned musikk
Men at Telenors musikkbutikk blir brukt, er det likevel ingen tvil om. Det er registrert så mange som 130 000 brukere av denne tjenesten, og det er lastet ned over en million sanger i 2006. På det meste ble det lastet ned nesten 40 000 sanger på én eneste dag.

Menn og kvinner er like ivrige på å laste ned musikk til mobilen, i følge tall fra Telenor, og fordelingen av nedlastede sanger er ganske jevnt fordelt i aldersgruppen 15 til 45. Fylkene Oppland og Hedemark er de mest aktive.

Gartner har stor tro
Ifølge en rapport fra Gartner vil vi sannsynligvis bruke 61 milliarder kroner på mobilmusikk på verdensbasis i år. I 2010 mener Gartner at tallet har økt til 144 milliarder.

Gartner mener at musikk har vært en integrert del av mobilverden helt siden salget av ringetoner gjorde sitt inntog i 1998.

(Kilder: Mobilsiden.dk, Telenor)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen