Ingen MeeGo på Nokia N900

Under en pressekonferanse i Barcelona i februar fortalte Nokias terminalsjef Kai Öistämö at ”etter neste store oppgradering av N900 vil Maemo bli til MeeGo.”
 
Både Meamo og MeeGo er operativsystemer basert på Linux. Mens Maemo kun benyttes av Nokia, skal MeeGo være en standard flere produsenter samler seg om. MeeGo skal også kunne brukes på flere typer enheter, som TV-mottakere, nettbrett og kjørekomputere. Det er derfor ventet et langt større tilfang av nye applikasjoner til MeeGo enn til Maemo.

Sorry
Nå ser det ut til at de to operativsystemene vil leve side om side. Nokia skriver på sin offisielle blogg at de ikke har noen planer om å rulle ut en kommersiell MeGoo-versjon til N900. – Vi vet dette vil skuffe noen, men vi gjør dette for å forvisse oss om at du kal ha en best mulig brukeropplevelse tilpasset N900s funksjoner, skriver Nokia.

Forbedrer Maemo

Utviklerne i MeeGo-prosjektet vil kunne bruke MeeGo på N900 til plattformutvikling og testformål, mens vi andre må stole på at Nokia holder sitt løfte om å fortsette utviklingen på Meamo-plattformen. Sist uke lanserte Nokia versjon 1.2 av programvaren på N900. Oppdateringen inneholdt flere forbedringer til eksisterende funksjoner.

Blant annet kan du nå bruke Maemo til video-chat, besvare møteinnkallelser direkte fra innboksen og laste ned flere nye spill fra Ovi.

Den nye versjonen av programvaren til N900 gir deg i tillegg mulighet til å gjøre noen flere tilpasninger i brukergrensesnittet, samtidig som det skal være lettere å bruke Ovi Maps.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen