Ingen Ichi i Norge

Voices Music & Entertainment AS, eller bare VME, har distribuert "Ichi the Killer" siden 19. sept. 2007 for det norske markedet. Medietilsynet la nylig ned et forbud mot omsetningen av filmen. I konklusjonen fra Medietilsynet står det blant annet:

Regissør Takashi Miikes voldsskildringen får ikke selges i Norge.
Regissør Takashi Miikes voldsskildringen får ikke selges i Norge.

Medietilsynet finner at denne versjonen av videogrammet strider mot straffelovens § 382 da filmen gjør bruk av voldsskildringer på en utilbørlig måte. Filmen inneholder svært ekstreme og nærgående voldshandlinger, så som mishandling, tortur og voldtekt.

– Vi synes selvfølgelig det var trist med avgjørelsen til Medietilsynet. Derfor valgte vi å sende inn en klage på avgjørelsen fra Medietilsynet til Filmklagenemda, forteller Marius Olsen, salgssjef i VME til Kulturo.no.

– "Ichi the Killer" er en bra film som fortjener oppmerksomhet. Vi erkjenner at filmen inneholder eksplisitt bruk av vold, men vi mener at bruken ikke er utilbørlig. Den er voldsom, men det har aldri vært noen hemmelighet, sier Olsen.

I klageskrivet til Filmklagenemda gjorde distributøren blant annet oppmerksom på at filmen har flere sider enn bare voldsbruk, og at "Ichi the Killer" skildrer en annen kultur, har sterke manga-røtter og tidvis bikker over i det surrealistiske og humoristiske. I den gata ville filmen holdt blant annet "Bad Taste" med selskap.

Også i Filmklagenemda ble lystene til Ichi for sterk kost. Dermed opprettholdes Medietilsynets vedtak og omsetningen av "Ichi the Killer" forbys i Norge. I kommentaren fra Filmklagenemda står det: Avgjørelsen ble fattet 3 mot 2 hvor mindretallet oppfatter voldsskildringene i filmen, helhetlig vurdert, som mindre realistiske enn det flertallet legger til grunn.

Nylig måtte VME også, med begrunnelse i samme paragraf, trekke tilbake filmen "Murder Set Pieces".

Grotesk tortur

Den noe psykologisk forstyrrede Ichi tar opp kampen med Yakuzaen i Japan, og etterlater stadig flere av medlemmene i mafiaen døde, oppstykkede og torturerte. Det er kort fortalt handlingen i regissør Miikes film "Ichi the Killer". Regissør er særlig kjent for filmen "Audition", som vi har trukket frem i flere topplister både for den voldsfikserte hovedpersonen i filmen og fordi vi i redaksjonen mener den inneholder en av de drøyeste torturscenene festet på film gjennom tidene.

Ichi får ikke vise seg frem i Norge. Medietilsynet har forbudt omsetningen av filmen.
Ichi får ikke vise seg frem i Norge. Medietilsynet har forbudt omsetningen av filmen.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen