Ingen HD-film fra Get

TV-hverdagen er for mange av oss blitt digital, og med dekodere har vi flere muligheter en tidligere. Med en harddiskdekoder kan vi blant annet leie filmer og ta opp programmer. Get har i rundt er år kunnet tilby deg filmleie via kabel, og varslet tidligere i år at de ville komme med HD-kvalitet på filmene.

Allerede i februar i år ble det første gang lovet at filmleietjenesten til Get skulle få filmer med HD-kvalitet. Siden den tid har den høyoppløste kvaliteten blitt utsatt på grunn av tekniske problemer. I slutten av september måned fikk vi beskjed om at problemene var løst, og at HD-filmer ville komme i filmleiekartoteket i løpet av oktober. I dag skriver vi altså november, og enda har vi ikke sett noe til den høyoppløste kvaliteten.

Fortsatt tekniske problemer
Get tilbyr det filmer i sin filmleietjeneste via sin samarbeidspartner SF, og problemene har helt frem til nå vært å kode om filmene til Gets format. I praksis betyr det å gjøre om filmene fra 24 bilder per sekund om til 25 bilder per sekund. I tillegg til dette har problemer med å få synkronisert 5.1-lyden på filmene gjort at tjenesten har latt vente på seg. Men nå skal imidlertid problemene være oppklart.

- Vi beklager at det har blitt så mange utsettelser på dette, og har fått mange henvender fra kunder som venter på denne lanseringen. Årsaken til utsettelsene har vært at SF, som er vår partner, har hatt problemer med å kode om Blue-Ray formatet med 24 frames til 25-frames som er standarden vi benytter. Konverteringen av bildene har gått bra, men det har vært store problemer med å få 5-1 lyden på plass. Vi kunne lansert HD med stereo lyd for flere måneder siden, men vi mener 5.1 lyd er veldig viktig for den totale HD filmopplevelsen, og har derfor valgt og utsette lanseringen, forklarer Øyvind Husby i Get til Teknofil.Uklart dato for lansering
Med problemene tilsynelatende ute av veien bør vel lovnadene om HD-film være like om hjørnet. Get bekrefter dette men vil allikevel ikke kunne gi noen eksakt dato for når de første filmene er tilgjengelig.

- SF har nå funnet en løsning også på utfordringene med 5.1-lyd, og filmene vi skal lansere med er nå til encodering hos SF. Klok av skade ønsker jeg ikke å si noe konkret om når de første HD-filmene blir tilgjengelig, men vi nærmer oss lansering, sier Husby.

Kan vi stole på dette?
Som nevnt ovenfor ble altså HD-kvalitet på filmleie lovet førstegang allerede februar i år. Dette er nå ni måneder siden, og fortsatt er ikke kvaliteten på plass. Get forsikrer dog Teknofil at den høyoppløste kvaliteten vil komme, og beklager ventetiden ovenfor kundene.

- Jeg forstår godt at mange er utålmodige, og beklager at alle som har gledet seg til dette har måttet vente så lenge. Vi har nå imidlertid funnet løsning på problemet med 5.1 lyd, og vi nærmer oss lansering.

Klok av skade vil ikke vi heller spekulere i når vi får se HD-kvalitet i Gets filmleie, men lover å ikke slippe tak på prosessen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen