Ingen Halo-film

Dataspillserien Halo har siden det første spillets utgivelse i 2001 oppnådd en stadig større tilhengerskare. Det tredje spillet i serien, som ble utgitt for snaut to uker siden, solgte for mer enn 170 millioner dollar det første døgnet, noe som er rekord innen underholdningsbransjen. I følge nettstedet empireonline.com blir det allikevel ingen film med det første.

Det er ikke vanskelig å tenke seg at Halo ville vært en ganske så dyr film.
Det er ikke vanskelig å tenke seg at Halo ville vært en ganske dyr film.

Lang kamp

Det har lenge sirkulert rykter om en kommende Halo-film, og med de siste tiders salgstall skulle man tro at timingen for en spillefilm ville være perfekt akkurat nå. Neill Blomkamp, som har vært tilknyttet som regissør på prosjektet, legger alle rykter om en kommende film døde:

– Den filmen vi hadde tenkt til å lage blir aldri noe av. Hvis filmen allikevel kommer til å bli laget, vil det bli et helt annet opplegg. Det var to studioer, Universal og Fox, som var tilknyttet prosjektet. Underveis ble de uenige og dermed sank skuta. Filmen har vært død helt siden slutten av 2006, fortalte Blomkamp i et intervju.

Halo forteller historien om menneskelige superroboter i krig med en utenomjordisk rase. Filmen ville sannsynligvis ha krevd et stort antall CG-figurer og mye annet effektarbeid. Da det oppsto problemer mellom studioene for rundt et år siden fortalte Peter Jackson, som da sto som medprodusent på filmen, at produksjonen likevel ville påbegynnes. Nå ser det derimot ut til at Halo forblir på den lille skjermen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen