Ingen flere priskutt fra Intel i år


Pentium 4 i LGA775-format på plass i sokkelen sin


Intel kan være i fare for å miste pris- og ytelsestronen denne uken, etter at AMD lanserer Athlon 64 4000+ og FX-55 og senker prisene på prosessorene sine. Ifølge en notis på Digitimes, har selskapet ingen planer om å redusere prisene sine for å holde tritt med AMDs bedre ytende og billigere prosessorer.

Faktisk ventes det ingen priskutt fra selskapet resten av året, ifølge nettsiden, som hevder å ha kilder blant hovedkortprodusentene i Taiwan.

I løpet av det som er igjen av året, kommer det derimot to nye prosessorer - en 800FSB-prosessor med klokkefrekvens på 3,8 GHz som blir hetende 570J, og den mye omtalte 1066FSB-prosessoren Intel Pentium 4 Extreme Edition 3,46 GHz. Begge er ventet mot slutten av måneden, og vil antakelig komme kort tid etter AMDs lanseringer.

Ingen 4 GHz-erstatning?
Samtidig lekker det stadig ut informasjon om Intels veikart - og ut i fra disse er det klart at selskapet ikke har noe å erstatte den avlyste 4 GHz-prosessoren sin med, iallfall ikke med det første.

Selv om det er ventet "Prescott"-prosessorer med 2 MB L2-cache (og 800FSB) tidlig neste år, viser veikartene at dobbelprosessorene med "Smithfield"-kjernen ikke vil komme før mot slutten av 2005. Nærmere bestemt i 3. kvartal, som begynner i juli.

Disse ventes ifølge The Inquirer å få modellnumre som begynner med x, og får i tillegg 1 MB L2-cache for hver prosessorkjerne - som vil si totalt 2 MB per dobbelprosessor.

Disse veikartene kan derimot være lekkasjer fra før Intel bestemte seg for å avlyse 4 GHz-prosessoren sin for å fokusere på dobbelkjerner, som i så fall kan tilsi at disse kommer tidligere enn antatt.

Så gjenstår det å se hvem som klarer å levere prosessorer med dobbelkjerner først.

(Kilder: Digitimes, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen