Ingen fare for virus

Det er det uavhengige analysebyrået Gartner som kommer med spådommene.

I løpet av det siste året har vi sett stadig flere overskrifter i media om virussmitte via for eksempel MMS og blåtann. Hvis vi skal tro Gartners uttalelser er det bare å slappe av en stund til.

Analytikerne John Pescatore og John Girard i Gartner mener at det fortsatt vil ta noen år før vi vil oppleve den første massespredningen av mobilvirus. Grunnen er at forholdene rett og slett ikke ligger til rette for det enda:

- For at et virus virkelig skal kunne spre seg, må 30 prosent av mobilbrukerne jevnlig motta e-poster med vedlegg, i tillegg til at like mange prosent må benytte smarttelefoner.

I sin tidligere utgivelse Preparing for Mobile Device Virus Attacks, beskriver de to Garnter-analytikerene mobilvirus som et 'nisjeproblem'. I tillegg mener de at antivirusprogrammer på klientsiden ikke er måten å løse eventuelle problemer på, men at denne teknologien isteden burde bygges inn i nettverkene.

David Emm i Kaspersky Labs, som produserer antivirusprogramvare, er ikke enig i Gartners utsagn. Han innrømmer likevel at det er vanskelig å anslå akkurat når vi vil få oppleve det første store virusutbruddet. På den annen side peker han imidlertid også på det økende salget av smarttelefoner, i tillegg til at virusmakerne stadig finner nye måter å spre virusene på, som for eksempel MMS:

- Til slutt vil de kriminelle forsøke å gjøre det samme på mobiltelefoner som de i dag gjør på PC-er: stjele konfidensiell data eller distribuere søppelpost.

Han synes også Gartners idé om virusfiltrering i nettverket er god, men tror likevel at vi også kommer til å trenge antivirusprogrammer på mobiltelefonene våre.

(Kilder: Kaspersky, The Register)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen