Ingen Facebook? Takk for meg

Flere arbeidsgivere klager over at nettsider som Facebook, Myspace og Youtube tar for mye av de ansattes tid, og er en fare for IT-sikkerheten. Å blokkere de ansatte ute fra disse nettsidene kan derimot være en dårlig idé. Et stort antall av unge arbeidstakere vil nemlig forlate arbeidsplassen om de ikke får surfe fritt.

En blokkering gir masseoppsigelser
Dette viser en undersøkelse utført av IT-bedriften Telindus, ifølge svenske CIO. I undersøkelsen sier hele 39 prosent av personer mellom 18 - 24 år at de vil vurdere å slutte i jobben om de ikke fikk surfe på Facebook. 21 prosent oppga at de nok ville fortsette i jobben, men at en slik blokkering vil være irriterende.

En tidligere undersøkelse utført av det amerikanske selskapet Challenger, Gray og Christmas viste at stadig flere bedrifter velger å blokkere tilgangen til Facebook da denne og lignende sider stjeler mye tid. Med andre ord er det mange bedrifter som risikerer å miste den yngre garde ved arbeidsplassen.


39 prosent av unge arbeidstakere sier de vil nekte å jobbe uten Facebook-tilgang.

Hevet blokkering
Her i Norge er det færre selskaper som velger å blokkere tilgangen til Facebook. I fjor ble det kjent at blant annet medieselskapet Modern Times Group (MTG), som eier Viasat og TV3, stengte sine ansatte ute fra Facebook. Pressesjefen i MTG, Bert Willborg, fortalte Teknofil at dette var for å bedre sikkerheten av bedriftens IT-system.

Blokkeringen var derimot til stor irritasjon for flere av de ansatte innenfor TV3's informasjonssektor. Det er ukjent om noen sa opp jobben på grunn av forbudet, men etter det Teknofil kjenner til har MTG etter hvert løftet blokkeringen her i landet.

Telindus sin undersøkelse viser samtidig at hele 50 prosent av de spurte har lastet ned rettighetsbeskyttet materiale på arbeidsplassen. Det bør nok være langt mer bekymringsfullt for bedriftenes ledelse.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen