Ingen eksplosjon i PMP-salget


PMP anno 2005: Creative Portable Media Center

2005 er spådd å være året da salget av såkalte portable mediaspillere (PMP) skulle begynne å ta av for alvor. Vi ser stadig flere slike spillere på komme på markedet, med funksjonalitet og spesifikasjoner som stadig blir bedre.

Likevel er det ingenting som tyder på at salget av PMP-spillere eksploderer i 2005. Ifølge analyseselskapet In-Stat betegnes de som kjøper slike spillere nå som "early adopters", og for at flere skal gå til anskaffelse av PMP-spillere må en del brikker falle på plass.

Blant annet må prisene bli lavere. I dag koster en PMP-spiller fra ca 2500 kroner og oppover. Videre må ny og spennende funksjonalitet komme på plass, som f.eks. støtte for trådløst nettverk, større skjermer og bedre mulighet for å laste ned musikk fra nettet direkte til spilleren. Dette er ventet å komme på plass i neste års PMP-spillere.

PMP-spillere møter hard konkurranse fra andre typer sammensmeltede produkter, som håndholdte spillkonsoller, PDA-er, portable DVD-spillere osv. Trolig vil om ikke lenge mobiltelefoner også kunne legges til på listen over konkurrenter.

In-Stat anslår at salget av portable mediaspillere vil øke sakte men sikkert, og at det i 2009 vil selges 7,5 millioner slike enheter på verdensbasis.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen