Ingen dato for Canal Digitals oppdatering
Teknofil

Ingen dato for Canal Digitals oppdatering

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Canal Digital sendte nylig ut en etterlengtet oppdatering for sine HD-PVR-dekodere for satellitt. Det var mange som klagde over flere problemer med disse og også andre PVR-dekodere fra Canal Digital. Men når vil oppdateringen komme for Canal Digitals resterende kunder?

Les også:
Blasse bilder med Canal Digital.
Canal Digital lover bedring.

Oppdaterte HD-mottakere
Canal Digitals PVR-mottakere har fått mye kritikk både i Teknofils forum og hos andre. Det har blitt klaget over alt fra generell støy til problemer med serieopptak, laber billedkvalitet og trege menyer. Canal Digital på sin side har benektet at det har vært problemer med dekoderne. Likevel valgte de nylig å sende ut en oppgradering til sine parabolkunder som sitter med HD-PVR. I denne oppdateringen lovet Canal Digital at menyene skulle forbedres, kvaliteten på vanlige sendinger skulle bli bedre og bedre mottak for fjernkontroll. Canal Digital lovet samtidig at de ville sende ut samme oppdatering for HD-PVR for kabelnettet og også sende ut oppdatering for vanlig PVR. Denne oppdateringen har enda ikke kommet og det er også usikkert når den faktisk kommer.

- Det kan ikke være lang tid til, men noe eksakt tidsperspektiv kan jeg dessverre ikke gi. Trolig vil det være mer konkrete planer om du ringer neste uke, forteller informasjonssjef Jørgen Thaule hos Canal Digital til Teknofil.


Ifølge han vil oppdateringen inneholde de samme forbedringene som oppdateringen til HD-PVR for parabol. For mange kunder vil derimot dette hjelpe lite da dette slett ikke er første gang Canal Digital lover at en oppdatering er rett rundt hjørnet.

Klager etter oppdatering
Samtidig er det ikke bare Canal Digitals kunder med vanlig PVR-mottaker eller HD-PVR for kabelnettet som vbenter i spenning. Etter at siste oppdatering vble sendt ut var langt fra alle fornøyd. Også med den nye oppdateringen opplever kunder problemer. Blant annet klages det over at innstilte opptak kuttes fem minutter før programmet er ferdig, det har oppstått problemer med serieopptak og programguiden viser kun sendinger 48 timer frem i tid. Samtidig opplever mange at flere kanaler kun viser bilde i 4:3 format og ikke 16:9. Flere kunder har faktisk yttret ønske om å få tilbake den gamle softwaren fra før oppdatering.

På Teknofils forum kan du lese hele diskusjonen rundt oppdateringen.

Thaule på sin side har ikke fått inntrykk av at kundene er misfornøyde med den siste oppdateringen.

- For vår del fremstår oppdateringen som vellykket. Men vi tar til oss alle innspill om ting som kan bli bedre, sier han.


Det foreligger derimot ingen umiddelbare planer om å kjøre ut noen ny oppdatering til boksene som har blitt oppdatert.

Er mottakerene gode nok?
For mange som sliter med sin PVR-mottaker er ikke dette spesielt godt nytt. For flere kan det utvilsomt virke som om Samsung-boksene Canal Digital har sendt ut på markedet har kommet ut litt for raskt. Spørsmålet er om det i lengden holder med enkle oppdateringer eller om det er i selve boksene kjernen i problemet ligger. I så fall risikerer Canal Digital å måtte bytte ut alle PVR-mottakerene deres kunder i dag har. Thaule ser derimot ikke for seg dette som noe alternativ.

- Det har jeg ingen formening om, sier han til slutt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen