Ingen BTX-planer fra AMD


Intel-hovedkort med BTX-formfaktor
(bilde: Akiba)

BTX er laget for å være et kjøleoptimalisert system. I praksis betyr dette at man ikke skal ha noen "døde" soner, der luft blir stående stille inne i kabinettet. Intel er hovedutvikler av BTX, men har måttet tåle en del kritikk, bl.a. fordi designet ikke passer spesielt godt med AMDs integrerte minnekontroller.

Mange mener BTX vil bli ATX sin arvtaker. Foreløpig har ca. 10 hovedkortleverandører levert BTX-baserte produkter, og Intel jobber med å skaffe flere samarbeidspartnere, som eksempelvis kan levere "sertifiserte" strømforsyninger.

Intel har som mål at 50 prosent av alle PC-er vil bruke BTX-design før 2006. Dette kan vel kanskje karakteriseres som et noe ambisiøst mål?

Ifølge The Iqnuirer kommer ikke AMD til å satse på BTX i det hele tatt. Talsmannen for AMD skal ha bekreftet at selskapet kom til å vurdere BTX dersom det ble et krav fra kundene.

Selv om det allerede finnes flere hovedkort for BTX, virker det fortsatt noe rolig på denne fronten og ATX vil nok neppe forsvinne med det første.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen