Ingen bakoverkompatibilitet for Bulldozer

Mange har gledet seg lenge til AMD sine neste prosessorarkitekturer som har kodenavnene Bulldozer og Bobcat. Det er den første store forandringen i arkitekturen siden 2003, da AMD utgav sine K8-prosessorer. Bulldozer var først ventet tidlig i 2009 – men det skjedde jo ikke. Nå derimot er ventetiden snart over, og mer informasjon dukker stadig opp på nettet.

(Bilde av den 8-kjernede Orochi prosessoren)
(Bilde av den 8-kjernede Orochi prosessoren)

Slik som det ligger an nå er Bulldozer ventet i 2011 på en 32 nm-produksjons-node. Før det kommer Bobcat sent 2010 i form av Zacate for mindre bærbare og effektgjerrige maskiner. Anandtech har fått en lovende forsmak her.

Mange har trodd at når Bulldozer endelig kommer i 2011 er det bare å kaste den rett inn i AM3 hovedkortene. Forrige måned kom det fram informasjon som viste seg at dette dessverre er feil. For å bruke en Bulldozer-prosessor, vil du måtte ha et nytt AM3+ hovedkort.

Serverkunder og de som vil tviholde på sine Phenom II sekskjerner kan derimot slappe av, for både G34/C32 serverbrikkesettene vil være kompatible med Bulldozer-prosessorer, og eldre Phenom II vil kunne plasseres i et nytt AM3+ hovedkort.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen