Ingen 3 GHz Prescott før april


Prescott LGA775 (Kilde: HKEPC)

Prescott har allerede blitt utsatt for mange forskyvninger i tidsfristen og mer generelle problemer av typen tekniske. Det er derfor nå rimelig oppsiktsvekkende at Intel skal ha utsatt leveringen av Pentium 4E 3,0 GHz til april. Man trodde tidligere at denne prosessoren ville ankomme markedet i midten av mars. Det er foreløpig litt usikkert nøyaktig hvorfor leveringen blir utsatt, ettersom produksjonen på 0,09-mikron sies å være i full gang - uten problemer.

Er dette et påskudd som skal gi de ulike butikkene bedre tid til å selge unna lageret av eldre Pentium 4 prosessorer, eller ligger det mer bak? Dersom det er tekniske problemer, eksempelvis varmeutvikling, som er grunnen til utsettelsen vil det selvsagt være katastrofalt for Intel. Ettersom det har blitt stadig mer vanlig med papirlanseringer er det allikevel ikke fullstendig overraskende at prosessoren ikke vil være å finne i hyllene med det aller første.

Enda mer oppsiktsvekkende er det imidlertid at 3 GHz prosessoren ikke vil bli lansert med 478-pinners sokkel, men kun LGA775 - ihvertfall ifølge kilder hos Digitimes.

Informasjonen har ikke blitt bekreftet av Intel, og må derfor "tas med en klype salt".

 

(Kilder: Digitimes, HKEPC, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen