(Bilde: Lenovo)

– Ingen vits med Windows RT lenger

Lenovo har ikke troen på Microsofts lettvekter-OS.

Windows RT er i ferd med å dø ut, skal vi tro Lenovos markedssjef i Australia, Nick Reynolds. Etter at Intel lanserte den strømsnille Haswell-prosessorserien er det såvidt noen fordeler igjen for Windows RT-maskiner, uttalte han nylig på en pressekonferanse.

Ikke lenger et valg

I fjor høst lanserte Microsoft to operativsystem: Windows 8 og Windows RT. Sistnevnte var den nedskalerte utgaven av Windows 8, som bare lar deg kjøre apper fra Microsofts applikasjonsbutikk, og brukes hovedsakelig bare maskiner med rimelig svak maskinvare. Fordelen med Windows RT-enheter har hele tiden vært at batteritiden har vært overlegen Windows 8-maskiner, da maskinvaren har lignet mer på tradisjonelle nettbrett enn fullverdige datamaskiner. 

Dette er ikke lenger tilfelle ifølge Reynolds:

— Tidligere måtte man velge mellom lang batteritid og god ytelse. Med Intels Haswell er ikke det lenger tilfelle, skal han ha sagt på Lenovos pressekonferanse, ifølge Engadget.

Med tanke på at flere datamaskiner utstyrt med den nye Haswell-prosessoren, slik som den nye Macbook Air, varer i over 12 timer uten å lades, har han et poeng.

Ingen Yoga-oppfølger?

Selv om han ikke ville si noe spesifikt om Lenovos videre planer for Windows RT, er det naturlig å anta at det ikke vil komme en oppfølger til deres RT-kjørende Yoga 11 med det første.  

Windows 8.1 kommer neste måned: 
Microsoft bekrefter lanseringsdato for Windows 8 »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen