Ingen spillstøtte for Nvidias nyeste grafikkort i 3- og 4-veis SLI
(Bilde: Varg Aamo, hardware.no)

Ingen spillstøtte for Nvidias nyeste grafikkort i 3- og 4-veis SLI

Du får pent klare deg med to GeForce GTX 1080 eller GTX 1070.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Da Nvidia for en drøy måned siden dro sløret av sitt nye toppkort GeForce GTX 1080, fikk vi også se et oppsett der to slike kort var satt opp i SLI – som altså vil si at de to grafikkortene kan samarbeide for å gi deg bedre ytelse.

Men noen superrigger med tre eller fire slike kort i tandem glimret med sitt fravær. Det viser det seg nå at det var en god grunn til.

For selv om Nvidia faktisk har vært relativt klare på at de kun anbefaler SLI med to slike skjermkort, har de også sagt at de ikke skulle la entusiastene som faktisk har penger nok til å kjøpe tre eller fire GeForce GTX 1080 i stikken. Det har derfor vært lovnader om en «Enthusiast Key» som skulle kunne lastes ned fra Nvidia for å låse opp SLI-funksjonaliteten med tre og fire grafikkort.

GeForce GTX 1080 fra Nvidia.
GeForce GTX 1080 fra Nvidia. Foto: Niklas Plikk, Tek.no

Men nå har PC Perspective fått en ganske annen beskjed fra Nvidia: «Entusiastnøkkelen» vil ikke lenger være nødvendig, men samtidig vil 3- og 4-veis SLI kun være støttet for et fåtall applikasjoner – da i hovedsak benchmarkingsprogrammer for overklokkere, og ingen spill.

For vanskelig, for kostbart?

Akkurat hva som har fått Nvidia til å plutselig snu i denne saken har vi ingen informasjon om. Men som nevnt har altså Nvidia vært på vei bort fra SLI med mer enn to grafikkort – selskapets nye og forbedrede SLI-broer finnes også kun for to kort – ettersom det i nyere spill har blitt stadig vanskeligere for selskapet å presse fram SLI-ytelse som rettferdiggjør kostnadene ved bruk av flere grafikkort enn dette.

To grafikkort i SLI er det beste, mener Nvidia.
To grafikkort i SLI er det beste, mener Nvidia. Foto: Varg Aamo, hardware.no

Vi ser dessuten for oss at prosentandelen av brukere med 3- og 4-veis SLI er såpass minimal at Nvidia føler at de må bruke uforholdsmessig mye ressurser på dette – noen må jo tross alt teste, validere og optimalisere disse driverne.

Det er for øvrig også en kjensgjerning at for jo flere grafikkort man putter inn i et SLI-oppsett, jo mindre ytelse vil man klare å presse ut av hvert enkelt kort. Og Nvidias nye innstilling er jo ganske klar: Det er ikke noe poeng i å satse på noe drøyere enn 2-veis SLI.

For GeForce GTX 1080 og GTX 1070 er det i hvert fall der SLI-profilene i driverne vil stoppe når det kommer til spilling.

Vil du vite mer om SLI?
Sjekk ut denne aldrende guiden >>>

(Kilde: PC Perspective)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen