LOL er bare så forrige tiår.
LOL er bare så forrige tiår. (Bilde: Shutterstock)

«Ingen» sier LOL lengre

Hvis du er glad i statistikk kommer du til å like denne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Er du blant dem som irriterer deg over at folk sier LOL? Kort for «laughing out loud», og ikke «lots of love», som mora di tror. Må heller ikke forveksles med dataspillet League of Legends som også forkortes LOL.

Nei, vi snakker om den populære forkortelsen som til å begynne med skulle indikere at noe var så morsomt at man lo høyt av det, samtidig som det var kort nok til at  du ikke brukte mer av dine 140 dyrebare SMS-tegn enn nødvendig, og som kunne skrives så raskt i CS (Counter-Strike, altså) at du kunne gjøre narr av  n00ben som feila i å pwne deg, uten at noen andre HS'a deg ftw fordi du bruke for lang tid i chatten.

LOLets tid er forbi, i alle fall på Facebook

Hva som er populært eller ikke på Counter Strike nå for tiden har vi ikke tall på, men på Facebook er i alle fall uttrykket på tilbakegang. Etter at journalisten Sarah Larson fra The New Yorker skrev en artikkel om latter på Internett, bestemte forskerne hos Facebook seg for å se nærmere på saken.

For der Larson må nøye seg med det hun kan finne med å bla gjennom chattehistorikken sin, Facebook-feeden, se i åpne nettforum og kommentarfelt og lignende, er det nettopp data som dette Facebook har en helt enorm tilgang på. Og ikke minst et system som står klart til å analysere dem.

Facebook analyserte postene og kommentarene fra den siste uken i mai i år, og ba datamaskinen de satte på jobben om å finne frem poster som inneholdt latter i en eller annen skriftlig form, og så etter varianter av hahaheheemoji og lol, som er vanlige uttrykk for latter blant engelskspråklige.

Klikk på bildet for å forstørre grafen.
Klikk på bildet for å forstørre grafen. Foto: Facebook

Resultatet? «Haha» er den soleklare vinneren, smilefjes (emoji) kommer på andre plass, «hehe» på tredje, og på en soleklar jumboplass med en oppsluttning på lusne 1,9 prosent finner vi «lol».

Alder og geografi varierer

Klikk på bildet for å forstørre grafen.
Klikk på bildet for å forstørre grafen. Foto: Facebook

Ulike varianter av «haha» dominerer på kryss av alle de undersøkte aldersgruppene (det vil si fra 13 til 70 år), og det er ikke de yngste, men de eldste som holder hardest på «lol». For skal vi tro denne undersøkelsen, er de statistiske sjansene store for at du er mellom 25 og 30 år hvis du skriver «lol» over gjennomsnittlig mye. Bruker du mye «emojis», ulike varianter av smilefjes, er oddsen at du er under 25.

Der kvinner ser ut til å bruke smilefjes og «haha» nesten like mye, ser menn ut til å tydelig foretrekke «haha» og «hehe» (som på engelsk blir uttalt mer som vårt hihi, og ikke som vårt tørre hehe). For å se flere funn Facebook gjorde i undersøkelsen kan du se den interessante blogposten deres her

Studien er bare gjort blant poster og kommentarer på nettstedet, så det kan godt være at resultatet hadde blitt noe litt annet hadde Facebook også hadde bedt PC-en lete gjennom samtalene folk har på chattefunksjonen Facebook Messenger. For ordens skyld sier Facebook at all data ble anonymisert før den ble analysert.

Har du fått med deg Facebooks ambisiøse planer for å spre Internett til de som ikke har det? Solcelledrevne droner med laser skal få verdensveven ut til de som ikke er tilkoblet i dag »

(Kilde: Facebook, via Techradar)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen