(Bilde: Sony)

Ingen Internett – ingen 4K

Sony vil at 4K-boksen skal knytte seg til nettet for å bekjempe piratkopiering.

Sony er i ferd med å rulle ut 4K til folket, med lanseringen av 4KTV-er, 4K-boksen FMP-X1 og den nettbaserte videotjenesten Video Unlimited 4K.

Det japanske selskapet vil også beskytte 4K-innholdet sitt mot piratkopiering, og ønsker derfor å ha på plass DRM-standarden HDCP 2.2, som kan begrense hvor langt geografisk overføringen av en 4K-video skal gå mellom sender og mottaker.

De vil i tillegg åpne for muligheten for at videoer kan bli spilt av i en Trusted Execution Environment (TEE) – slik at brukerdata blir beskyttet mens oppdateringer er underveis.

På nett for godkjenning

Dette er imidlertid ikke alt Sony ønsker seg med neste generasjons videoavspillere og videoformater. Selskapet leker også med tanken om å kreve Internett-tilgang for å verifisere at en 4K-kopi ikke er piratkopiert.

Microsoft hadde planlagt et lignende tiltak for Xbox One, og mottok store mengder med kritikk. Her valgte Sony derimot motsatt vei, med ingen krav om nettilgang eller begrensninger på bruktspill. Når det gjelder 4K-video, ser selskapet ut til å kjøre en annen linje.

Vannmerking

Hvis Sony får det som de vil, må brukere Internett-verifisere 4K-filmen hver gang den skal spilles av – slik at selskapet kan se om den er piratkopiert eller ikke. I teorien vil altså Internett-løse brukere ikke kunne spille av 4K-materiale fra Sony.

4K-innholdet skal videre bli vannmerket, slik at en nedlastet film blir knyttet til en spesifikk enhet eller bruker. På den måten kan Sony spore hvor piratkopier eventuelt kommer fra.

Se hva FMP-X1 koster:
I dag sender Sony ut 4K-boksen »

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen