Informasjonsutveksling i høygir

Innledning
Internettet blir stadig mer overfylt av enorme mengder med informasjon, informasjon som påvirker oss i større og større grad. Det har kommet frem bekymringer rundt den videre utviklingen av Internett.

Internettet er beskrevet som et globalt fenomen, men man må ikke glemme at personlige informasjonssystemer, familie og gruppeinformasjonssystemer er også en del av det.

Denne artikkelen er bygd på en artikkel av Berners-Lee som tar opp to scenarioer. Det første omhandler om Internett blir for monokulturelt og det andre omhandler det motsatte, om det blir for flerkulturelt. Artikkelen her har ikke funnet noen endelig konklusjon, men fokuserer på selve prosessen rundt utviklingen mot begge scenarioene.

Mennesket har alltid hatt behov for å kommunisere med hverandre. Indianerne brukte røyksignaler, nybyggerne sendte brev ved hjelp av hestepost, Alexander Graham Bell oppfant telefonen (Lauckner, Litner, 2003). Frem til i dag har det blitt oppfunnet flere forskjellige typer kommunikasjon; Mobiltelefon, personsøker, satellitt og Internett med mer. De fleste av disse kommunikasjonsmidlene blir fremdeles brukt i dag.

Internett, som alle kommunikasjonsmidler, har sin egen effekt på kulturen i brukernes omgivelser (Eriksen, 2005). Internettet er kanskje det kommunikasjonsmiddelet som i størst grad fortsatt er under utvikling. Nye hjemmesider dukker opp, bedre tilkoblingsmuligheter blir tilbudt private og offentlige forbrukere og flere aktører lanserer nye konsepter til bruk på Internett (Valmot, 2004).

Informasjonsteknologien har i de siste årene vist seg å uforutsigbar. I begynnelsen ble Internett hypet opp til å "skulle være som en flodbølge som skulle feie over oss". Dette er ikke faktum. Internett per i dag kan bedre beskrives som en liten bekk som vokser til å bli en stor elv. (Eriksen, 2005)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen