Informasjonsbehovet ditt knekker deg

Informasjonsbehovet ditt knekker deg

Mobilen står på døgnet rundt. Ørene forstyrres av gjentatt piping, og øynene og hjernen fylles av nyttårshilsener, fjas og fyllevrøvl fra glade og fulle venner.

Dessverre glemmer mange å begrense utnyttelsen av de mulighetene moderne teknologi gir oss. Det at du kan være tilgjengelig hele døgnet, betyr ikke at du skal være det. Meningen er at du skal styre teknologien, ikke at den skal styre deg.

Mobilen styrer oss
Ifølge den svenske forskeren Carolina Browall lar vi i altfor stor grad mobilen og pc-en styre oss. Resultatet er stress og plager vi gjerne gir samlebetegnelsen livsstilssykdommer.

Overdreven bruk e-post og mobiltelefoner ender opp i informasjonsoverflod i hjernen. Den koker over av unyttig viten, og til slutt vet vi mer om Britney Spears enn vi gjør om oss selv, uttaler hun til Aftonbladet.

Avisen omtaler fenomenet som teknologistress, og tegner et dystert symptombilde. Overdreven informasjonshunger og konstant tilgjengelighet kan påføre deg alt fra stiv nakke til hjerteinfarkt.

Kun for handikappede
Fjernkontrollen ble opprinnelig utviklet for at handikappede skulle kunne betjene TV-en. I dag blir vi gale om vi ikke finner den, og det selv om TV-en bare er to meter unna og vi neppe hadde hatt vondt av å reise oss fra sofaen, sier Browall.

Vi må lære oss å bokstavelig talt koble av, mener forskeren.

Behøver vi egentlig å sitte på en fjelltopp og surfe? spør hun.

Det mer enn aner oss at hun nok gjerne ser at vi finner oss en fjelltopp i ny og ne, men da med mobilen avslått. Kanskje bør nyttårsforsettet være å leke litt mer med av-knappen på mobilen i år enn i fjor?

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen