InfiniBand får fotfeste

Med InfiniBand kan man øke hastigheten betraktelig på overføringen mellom eksempelvis disksystemer og prosessorbuss. Andre alterantiver har til nå vært iSCSI og Fibre Channel.

Den store fordelen med InfiniBand har vært de enorme overføringshastighetene som kan oppnås - opptil 120 Gbps.

Til nå har teknologien stort sett vært forbeholdt superdatamaskiner, men er på full vei inn i serieproduserte serversystemer. Både IBM og Microsoft stiller seg bak utviklingen med henholdsvis BladeCenter og Compute Cluster Server 2003.

InfiniBand er basert på en åpen industristandard og er dermed også politisk korrekt i forhold til fremtidens trender. Dette medfører også en kjempefordel med tanke på drivere, i motsetning til Fibre Channel der hver leverandør har sine egen metodikk.

Den største utfordringen for InfiniBand er kun relatert til teknologiadopsjon og de barrierer dette har. Hos enkelte leverandører trengs det eksempelvis sertifisering av tredjeparts InfiniBand-til-Fibre Channel-enheter for å kople sammen InfiniBand I/O til SAN-et.

Ifølge talsmenn hos Isilon Systems, som leverer lagring, har 90 prosent av selskapets kunder besluttet å ta i bruk InfiniBand-baserte produkter i løpet av nær fremtid.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen