Infernofestivalen starter i dag

Påskens vakreste eventyr er, ifølge metal-fans, Infernofestivalen som arrangeres hvert år i Oslo. Det har blitt en tradisjon at de svartkledde samles på Rockefeller i disse dager for å dyrke mørket istedenfor påskesola.

Immortal er årets store trekkplaster. Foto: Immortalofficial.com
Immortal er årets store trekkplaster. Foto: Immortalofficial.com

Gjenforeninger og høydepunkter

Infernofestivalen hadde sin spede begynnelse i 2001 og har siden vokst seg stor. Den arrangeres i år for sjuende gang i gamle Torggata, og varer i tre dager. Festivalen foregår på to scener, Rockefeller og John Dee, med konserter fra klokka fem om ettermiddagen til to om natta.

Fjorårets festivalen fikk stor interesse fra utenlandsk presse, blant annet fordi gjenforeningen av Emperor stod plakaten. Festivalen har et knallsterkt program også denne gangen, men det er liten tvil om hva som er det store trekkplasteret; I morgen gjenforenes nemlig Immortal på scenen. Konserten er Infernofestivalen høydepunkt, følg med her på kulturo.

Norsk musikk åpner

Festivalen åpner i dag med Norwegian Metal All-stars, som har medlemmer fra både Enslaved, Emperor, Red Harvest og Susperia. De skal spille coverlåter av Slayer, Motorhead, Accept, Metallica og Kiss.

Norske Zyklon spiller også i dag. Bandet startet opp i 1998 som et sideprosjekt for daværende Emperor-gitarist Samoth og trommeslager Trym. Bandet vokste snart ut av rollen som sideprosjekt, turnerte med Morbid Angel i USA og dykket opp på på mange magasiners "Best of Year"-lister.

Hovedattraksjonen i dag er nok likevel det amerikanske death metal-bandet Suffocation. De gjorde comeback i 2004 og konserten i natt blir den første på norsk jord etter dette.

I løpet av festivalen vil vi i tillegg til Immortal også få med oss Moonspell, Ground Zero System, Koldbrand og japanske Sigh.

Metal, også til barna

Inferno utvider i år med Inferno Metal Expo, som foregår på dagtid på Sentrum scene. Her gjelder ikke festivalens øvrige 18 årsgrense. Dette er et nytt konsept med artistsigneringer, konkurranser, filmfremvisninger, effektsalg og gitarklinikk. Smakebiter fra black metal-dokumentaren "Until the Light Takes Us" vises på fredag. Medlemmer fra Immortal, Dimmu Borgir og Zyklon stiller opp.

Kulturo kommer tilbake med mer om arrangementet i løpet av festivalen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen