Refleksjon

Infernofestivalen dag 2

Gårsdagen var en spennende internasjonal festivaldag med knallsterke band fra både Hellas, Nederland, Japan, Portugal og Norge. Fredagen var også Immortals store dag, de møtte med fansen, signerte effekter og leverte en etterlengtet gjenforeningskonsert.

Ravencult fra Hellas startet dagen strålende på John Dee. De leverte rettfram black metal med tydelig norsk inspirasjon og et snev av Motorhead. Dette økte forventningene til resten av dagen.

Greske Ravencult med norsk sound. Alle foto: Anne Camilla Bergkvist
Greske Ravencult med norsk sound.

Store konsertopplevelser i kø

På den store scenen åpnet norske Red Harvest med solid metal. Ground Zero System spilte så på den lille scenen, og leverte solid industry metal sammen med en gjest fra Trail of Tears. Tilbake på hovedscenen spilte nederlandske God Dethroned intens og kraftig death metal.

Red Harvest.
Red Harvest.

Japansk avant-gard og portugisisk goth

Sigh fra Tokyo spilte på Rockefeller og leverte en spennende konsert. De startet opp i 1989 som et mer tradisjonelt black metal-band, og debutalbumet ble gitt ut på norsk label. Etter dette har de utviklet seg videre til uforutsigbar avant garde-metal. Bandet består av gitar, bass, trommer, sax og keyboard. Tøffe trommedrønn og gitarriff som basis sammen med en energisk saksofonist/vokalist og en mystisk keyboardist/vokalist gav en helt spesiell lyd.

Sigh
Sigh

Moonspell kom fra Portugal med mektig og stemningsfull goth metal. Dette falt i god jord blant de fremmøtte og stemningen sto i taket. Vokalisten trollbandt publikum hele veien.

Moonspell i aksjon.
Moonspell i aksjon.

Immortals dag

På festivalens andre dag -langfredag, sto Immortal opp igjen.
På festivalens andre dag -langfredag, sto Immortal opp igjen.

Immortal gikk på scenen klokka ett foran et forventningsfullt publikum. Immortal per 2007 er Abbath på gitar og vokal, Apollyon på bass og Horg på trommer. Immortal, som er blant pionerene innen norsk svartmetall, ble oppløst i 2003 etter 13 år som en av de helt store aktørene i sjangeren. Gjenforeningskonserten i går nådde helt opp til de skyhøye forventningene, og da Abbath meddelte fra scenen at de nå er tilbake for godt, sto jubelen i taket på et fullsatt Rockefeller.

Lyden var dessverre ikke helt på topp under konserten, og Abbath tok seg tid til å skjelle ut en forskremt scenearbeider, men ellers er han en gentleman som signerer hele platesamlinger selv om vaktene insisterer på "only one item."

Vi ser med glede frem til nye album og konsertopplevelser med Immortal.

Abbath er tilbake i kjent stil.
Abbath er tilbake i kjent stil.

Flere bilder finnes i galleriet

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen