Refleksjon

Infernofestivalen dag 1

Norske Fatal Demeandor var første band ut under årets festival. De spilte på den minste scenen (John Dee), og leverte kompromissløs og godt gjennomført svart/dødsmetal som varmet opp publikum skikkelig.

Norwegian Metal All Stars i aksjon.
Norwegian Metal All Stars i aksjon. Foto: Bodil Faarlund.

På hovedscenen startet Norwegian Metal All Stars med et brak. Cato Bekkevold, trommeslageren fra Enslaved, er koordinator og hjernen bak prosjektet, som har medlemmer fra flere norske metalband som Emperor, Red Harvest, Susperia og Enslaved. Metal All Stars har flere medlemmer enn det er plass til på scenen samtidig, så i løpet av konserten ble de fleste medlemmene byttet ut flere ganger. Vi fikk blant annet høre coverlåter av Metallicas "Creeping Dead", Slayers "Angel of Death" og Motorheads "Ace of Spades".

Så kom turen til Trinacria, som er et samarbeid mellom Ivar Peersen fra Enslaved og den norske støy-duoen Fe-Mail. De var nok årets mest sære Infernomusikkopplevelse.

Støy og metall i skjønn forening.
Støy og metall i skjønn forening. Foto: Bodil Faarlund.

Tilbake på den lille scenen stod norske Unspoken og disket opp dødsmetal. I nest siste sang dro vokalisten frem en opplåsbar Jesusdukke, som ble kastet ut til publikum. Et litt forbauset publikum kastet dukken litt rundt mellom seg før den igjen havnet på scenen igjen. Derfra ble den nok en gang sendt ut til de sortkledde massene, denne gangen med klare oppfordringer om å rive den i stykker. Etter en stund var det da også noen som trampet litt på plastfrelseren, og bandet sa seg fornøyd med det.

Irske Primordial leverte en energisk svarmetalopptreden fra hovedscenen, før norske Zyklon overtok og dro i gang kveldens nest siste konsert. De gav oss en solid musikalsk opplevelse med sin apokalyptiske dødsmetall, men virket noe stillestående og monotone i liveuttrykket sitt.

Primordial
Primordial. Foto: Anne Camilla Bergkvist.

Gårsdagens hovedband Suffocation gikk på klokken ett, men da var deler av kulturodelegasjonen gått hjem for å skrive denne artikkelen. Det dukker opp bilder i galleriet senere i dag, og vi følger festivalen videre i dag.

Svart-, døds- og trash-metal

Det er noe eget ved å rusle rundt i gamle Torggata bad i påska. Fylt opp med nagler og dødninghoder, dempa belysning og tung musikk gir Rockefeller/John Dee en alternativ påskeopplevelse som kan anbefales alle musikkinteresserte. Infernofestivalen er en profesjonell, personlig, godt arrangert, seriøs og sindig festival. Dette er en opplevelse selv for de som ikke er ihuga metal-fans, og gir et godt innblikk i en musikalsk sjanger hvor Norge står sterkt internasjonalt.

Flere bilder finnes i galleriet

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen