Indiana Jones omfavnes av publikum

På tross av blandet kritikermottakelse, har publikum over hele verden stormet til kinoene for å få med seg den nyeste Indiana Jones-filmen.

Indiana Jones, på full fart inn på kinotoppen.
Indiana Jones, på full fart inn på kinotoppen.

Spielberg-rekord

Siden verdenspremieren forrige uke, har filmen klatret til topps i hele 62 land når det gjelder billettinntekter, inkludert USA. På fem dager har filmen spilt inn 331 millioner dollar på verdensbasis, noe som gjør den til Spielbergs mest innbringende globale lansering noensinne.

Også i Norge har filmen gjort det veldig bra. Ifølge tall fra Filmwebs rapportserver så over 78 000 nordmenn filmen i helgen, mens neste film på topplista, "What Happens in Vegas", ble sett av rett over 10 000 nordmenn forrige uke.

Nostalgi

Den mest opplagte årsaken til suksessen, er at svært mange allerede har et forhold til filmserien.

- Jeg tror det gikk så bra fordi "Indiana Jones"-serien er mange voksnes favoritt-filmserie, sier distribusjonsansvarlig i Paramount Pictures, Rob Moore, til Variety.

En annen sannsynlig faktor er at Spielberg og Lucas denne gangen laget en film som hele familien kunne se, mens de forrige filmene i hovedsak var rettet mot voksne. Filmen fikk 11-årsgrense i Norge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen