Dette undertøyet, skapt av blant andre studenten Rimpi Tripathy, er utstyrt med GPS og en innretning som skal gi potensielle gjerningsmenn elektrisk støt.
Teknofil
Dette undertøyet, skapt av blant andre studenten Rimpi Tripathy, er utstyrt med GPS og en innretning som skal gi potensielle gjerningsmenn elektrisk støt. (Bilde: SRM-universitetet i India)

Indere finner opp undertøy mot voldtekt

Skal gi gjerningsmannen et realt støt.

India har ikke akkurat fått god PR i det siste med tanke på sikkerheten til kvinner, og derfor tar tre studenter saken i egne hender. De har ikke dannet et borgervern, men har kommet opp med et nokså uvanlig konsept: Undertøy som avgir elektriske støt.

Overgripere kan vente seg en dose med 3800 kilovolt gjennom kroppen hvis de prøver seg på noen uhumskheter, og ellers er undertøyet utstyrt med blant annet GPS og mobilteknologi. Dette skal sørge for at kvinnene lett kan avgi sin posisjon og tekstmelding til familie og politi, i tilfelle nød.

Det er mange kreative tiltak der ute:
GPS-skoene viser deg veien hjem »

Elektriske bryst

Denne skal forhindre overgrep.
Denne skal forhindre overgrep.Foto: SRM-universitetet i India

Det merkverdige undertøyet kalles Society Harnessing Equipment (SHE) og er lagd av de tre ingeniørstudentene Niladri Basu, Manisha Mohan og Rimpi Tripathy, fra Institutt for vitenskap og teknologi ved SRM-universitetet i India.

Opplegget består av ledninger og sensorer, samt et elektrisk kretsbrett. Når man har på seg SHE under vanlige klær, skal sensorene kunne oppdage uønsket fysisk maktbruk, og deretter levere opptil 82 elektriske støt til gjerningsmannen.

Sensorene befinner seg i området til brystet, ettersom dette er den første delen overgripere går etter for å rive av klærne. Dette har de tre studentene visstnok fått bekreftet av politiet og andre kvinner.

De tre studentene Niladri Basu, Manisha Mohan og Rimpi Tripathy står bak det utradisjonelle undertøyet.
De tre studentene Niladri Basu, Manisha Mohan og Rimpi Tripathy står bak det utradisjonelle undertøyet.Foto: SRM-universitetet i India

Masseproduseres

Sensorsystemet setter også i gang andre sikkerhetstiltak. En GPS avgir posisjonen, mens en GSM-modul sender en SMS til Indias svar på 112 og offerets foreldre.

SHE vant nylig Gandhian Young Technology Innovation Award, og skal etter planen bli masseprodusert innen utgangen av denne måneden. Om det vil hjelpe i kampen mot overgrep gjenstår å se.

Det er flere metoder for å bekjempe kriminalitet:
Nå får lommeboken din alarm »

(Kilder: Techpedia via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen