Test

In the Arms of Devastation

Kataklysm har lenge vært et av de mest undervurderte og oversette bandene innen death metal-sjangeren. Dette til tross for at alle albumene deres har vært konsistente og holdt en relativt høy standard. Kanadierne har nå spilt i 15 år og har holdt seg på plateselskapet Nuclear Blast helt siden debut-EP-en, "The Mystical Gate of Reincarnation", som ble sluppet i 1994. Albumet "The Poetry of War" som kom i 2001 viste et band i forandring. De velkjente blastbeatsene som ga bandet kallenavnet "the Northern Hyperblast" ble nå kombinert med mer melodiøse elementer. Bandet har siden den gang stadig lekt med disse elementene uten å miste den velkjente Kataklysm-sounden.

Tight på alle fronter

"In the Arms of Devastation" ble mikset av Tue Madsen ved Antfarm Studios i Danmark og produksjon er utmerket, takket være gitarist Jean-François Dagenais. Hvert instrument har fått sin plass i lydbildet og alt låter klart og tydelig samtidig som bandets kraftfulle og tunge sound kommer godt frem.

Alternativ tekst mangler
- Sååå lang var fisken jeg fikk forrige helg!

"Revenge is a meal best served cold" er ordene som åpner albumet. Hvert nye Kataklysm-album begynner med en liten introduksjon som dette. Åpningslåta "Like Angels Weeping (The Dark)" er en intens og rask affære drevet av Jean-François Dagenais’ tremolo og tight dobbelbass av Max Duhamel, som er tilbake bak trommene. Duhamel og bassist Stéphane Barbe sier klart og tydelig fra at de er en av de beste rytmeseksjonene innen genren. Med Maurizio Iaconos utmerkede vokal er den instrumentelle delen helt i toppen. Et minus med sangen er at åpningsriffet låter for kontrollert og ikke spontant nok. På de forrige tre platene låter åpningsriffet ukontrollerbart, kaotisk og er umulig å forutsi. Neste låt ut, "Let Them Burn", er en mer melodiøs sak og den første av flere slike sanger på dette albumet. Flere steder gjennom albumet låter Kataklysm som legendene At the Gates uten å låte for svenske i altfor stor grad, dog med enkelte "utskeielser".

Småsvakt i midten

Etter tre meget sterke låter begynner det å dale litt mot midten av albumet. "To Reign Again" er en grei låt med et småfengende refreng. Til tider lukter det sterkt av In Flames og Soilwork. og denne stilen passer Kataklysm dårlig. På låten "It Turns To Rust" kommer Kittie-vokalist Morgan Lander inn som gjestevokalist. Dette fungerer overraskende bra, men til tross for en god duett som dette ender sangen med å bli albumets svakeste. Meget fet vokal, men ellers mangler låten energien og intensiteten som kreves av en gjennomført Kataklysm-sang.

Heldigvis har bandet spart de to store høydepunktene til slutt. "In Words of Desperation" og "The Road to Devastation" er to fenomenale death metal låter. Melodiske, brutale og farlig groovy. Sistnevnte er ikke så rask, men har et utmerket episk preg over seg og er en perfekt låt å avslutte albumet med, selv om den låter langt fra klassisk Kataklysm.

Konklusjon

"At the Arms of Devastation" er et sterkt album, akkurat som de forrige Kataklysm-platene. De viser fremdeles en sterk konsistens og evne til å lage jevnt over gode album. Det er dog grunn til å bekymre seg litt for hvor langt ut bandet vil gå med de melodiøse partiene. Noen ganger virker det som om brutaliteten og de elskverdige Kataklysm-blastbeatsene må vike for disse melodiene. Til tross for enkelte svakheter er dette et sterkt album som garantert og forhåpentligvis vil gi bandet nye fans.

Kataklysm In The Arms Of Devastation   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen